Έτοιμες είναι οι φετινές Ορεινές Απόκριες του Δήμου Καρπενησίου, που ξεκινούν όπως κάθε χρόνο την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου. Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, περιλαμβάνει εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και φυσικά το κάλεσμα είναι όχι μόνο για τους Καρπενησιώτες, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης.

Συγκεκριμένα κερνώντας τσικνισμένες νοστιμιές παρέα με κρασί και μουσική στο σπιτάκι απέναντι από το χώρο του  ΚΑΠΗ, ξεκινάνε την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου οι Ορεινές Απόκριες 2020 και συνεχίζονται το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου με εκδηλώσεις και εκπλήξεις για όλες τις ηλικίες. Στις 12 μ.μ., ξυλοπόδαροι με εντυπωσιακά κουστούμια, μασκότ ήρωες παραμυθιών και διαδραστικά δρώμενα με μαθήματα ταχυδακτυλουργού, θα χαρίσουν ένα υπέροχο μεσημέρι, σε όσους βρεθούν εκεί μια μέρα πριν την Κυριακή της Αποκριάς.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου, στην καρδιά των φετινών Αποκριών στις 6 το απόγευμα, ο Δήμος Καρπενησίου υποδέχεται τους “LOCA LATINA”, μια ομάδα μουσικών που αναμφίβολα μπορούν να ξεσηκώσουν το κοινό στους ρυθμούς της Salsa. Το βράδυ την σκυτάλη θα πάρει ο γνωστός Dj Mr.Party Γιάννης Φακής, στο καθιερωμένο Street Party, αφού πρώτα γίνει στην κεντρική πλατεία το πατροπαράδοτο κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Οι εορταστικές αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου, στην πλατεία Καρπενησίου το μεσημέρι με ένα υπέροχο γλέντι για την έναρξη της Σαρακοστής. Τον ρυθμό θα δώσουν τα Χάλκινα Γουμένισσας του Αλέξανδρου Ζώρα και τον χορό θα σύρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, ενώ θα μοιραστούν σαρακοστιανά εδέσματα στους παραβρισκόμενους.

Αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ οι μέρες και οι ώρες που θα λάβουν χώρα αποκριάτικα πάρτι για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις και κατασκευή αποκριάτικης μάσκας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας.