Ερώτηση Κοντογεώργου για την λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας

1940

Νέα ερώτηση απευθύνει ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος Κώστας προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. Όλγα Γεροβασίλη με θέμα την ‘’Λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας Ευρυτανίας’’.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Γρανίτσα Ευρυτανίας, λόγω της έλλειψης διάθεσης οικονομικών πόρων, όπως τον είχαν ενημερώσει οι αρμόδιες αρχές. Ο κ. Κοντογεώργος επιμένει και τονίζει στην μεγάλη ανάγκη λειτουργίας του Κλιμακίου αυτού για την άμεση κάλυψη έκτακτης ανάγκης που ενδέχεται να προκύψει και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, μιας και ο κοντινότερος Πυροσβεστικός Σταθμός βρίσκεται δύο ώρες μακριά. Ο Βουλευτής κλείνει την επιστολή του με ερώτηση προς την κ. Γεροβασίλη σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί όσον αφορά την άμεση λειτουργία του Κλιμακίου.

Η επιστολή του κ. Κοντογεώργου έχει ως εξής:

«Με την Αρ.23804 ΚΥΑ ΦΕΚ Β 1417/15-7-2009, του τότε Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ιδρύθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας Ευρυτανίας, το οποίο μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε, με το πρόσχημα ότι η οικονομική κρίση δεν επέτρεπε την διάθεση των απαραίτητων πόρων και παρότι οι λόγοι που επέβαλαν την ίδρυσή του παραμένουν ισχυροί.

Το κλιμάκιο ιδρύθηκε στην Δυτική Ευρυτανία, η οποία διακρίνεται για την πλούσια δασοκάλυψη και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, η προστασία της οποίας καθίσταται προβληματική από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Καρπενησίου, εξαιτίας της μεγάλης απόστασης και του γεωλογικού ανάγλυφου (χρειάζονται δύο ώρες τουλάχιστον για οποιαδήποτε επέμβαση).

Πέραν τούτων, η οικονομική επιβάρυνση της πολιτείας είναι μικρή, δεδομένου ότι ο Δήμος Αγράφων διαθέτει κατάλληλο οίκημα για την στέγασή του.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ την αρμόδια Υπουργό να εγκαινιάζει νέα Πυροσβεστικά Κλιμάκια που ιδρύθηκαν πριν δύο μήνες.

Επειδή το Σύνταγμα της Πατρίδας μας επιβάλλει σε κάθε κρατικό λειτουργό , να ενεργεί αντικειμενικά και με ισονομία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός

1.Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας Ευρυτανίας, για την αποτελεσματική προστασία όλης της περιοχής του Δήμου Αγράφων, με την μεγαλύτερη δασοκάλυψη και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος;»