Καινούρια μηχανήματα προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο Καρπενησίου

3177

Οι σύγχρονοι Υπερηχοτομογράφοι είναι επιτέλους πραγματικότητα

Μέχρι τέλος του μήνα έρχεται και αξονικός τομογράφος

Το αίτημα ετών για την προμήθεια σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των εγκύων και γενικότερα των γυναικών που έπρεπε για έναν πλήρη γυναικολογικό έλεγχο να πάνε σε κάποια μεγάλη πόλη ή σε ιδιώτη. Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Καρπενησίου ενημερώνει στους πολίτες της Ευρυτανίας ότι:

  1. Aπό τις αρχές του 2019 προμηθεύτηκε Ιατρικό Μηχάνημα-Σύστημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας του Γαλλικού Οίκου D.M.S., μοντέλο STRATOS DR, αξίας 35.000 € με εγγύηση καλής λειτουργίας 3 χρόνων.
    Οι εξετάσεις της μέτρησης οστικής πυκνότητας διενεργούνται από εκπαιδευμένο έμπειρο προσωπικό του Νοσοκομείου κάθε Τρίτη και Πέμπτη, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2237350111.
  2. Από τις αρχές Μαΐου 2019 προμηθεύτηκε δύο(2) μηχανήματα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας, αξίας 85.000 € με εγγύηση καλής λειτουργίας 3 χρόνων, αναλυτικά:
  • Ένα (1) ψηφιακό Έγχρωμο Υπερηχοτομογράφο Γυναικολογικής Χρήσης, VOLUSON P6 του οίκου General Electric Healthcare για Διακολπικούς Υπερήχους, Έσω Γυναικολογικών Οργάνων, κ.λ.π.
  • Ένα (1) ψηφιακό Έγχρωμο Υπερηχοτομογράφο Γενικής Χρήσης, P-Agile Ultrasound LOGIQ P9 του οίκου General Electric Healthcare για Υπέρηχους όλων των οργάνων Άνω και Κάτω Κοιλίας, Μαλακών Μορίων(όσχεων, όρχεων, θυρεοειδή αδένα, μορφώματα-λιπώματα κ.λ.π.), Μαστού, Ουρολογικών οργάνων(νεφρά, ουροδόχου κύστης, προστάτη), Γυναικολογικών οργάνων(Διακολπικούς, Έσω Γυναικολογικών οργάνων, κ.λ.π.) και άλλες νέες.
    Οι εξετάσεις διενεργούνται καθημερινά από νέο έμπειρο ιατρικό προσωπικό, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2237350203.

Ο σχεδιασμός της διοίκησης είναι η οργανωμένη δυναμική ανάπτυξη του Ακτινολογικού Εργαστηρίου με νέα τεχνολογίας μηχανήματα και για επιπλέον νέες ιατρικές εξετάσεις, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται και αξονικός τομογράφος, ο οποίος θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα και το προσωπικό που θα τον χειρίζεται.