Πολιτική Προστασία ΠΕ Ευρυτανίας: 1 εκ. € για τρία χρόνια η συντήρηση, λειτουργία και αναβάθμιση του Μηχανολογικού Εξοπλισμού

5184

Έγκριση προϋπολογισμού 1 εκ €, ψηφίστηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο με τον οποίο εξασφαλίζεται για την επόμενη τριετία η συντήρηση, λειτουργία αλλά και η αναβάθμιση του Μηχανολογικού Εξοπλισμού της  ΠΕ Ευρυτανίας για δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετικές εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού αποφασίστηκε η σχετική έγκριση 1.095.000,00 € για «ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ  ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ».

Όπως αναφέρει ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη από την αρχή της θητείας της έχει επενδύσει σημαντικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας δήλωσε τα εξής: «Από την αρχή της θητείας μας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις προβήκαμε σε σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας του Νομού. Συντηρήσαμε και αναβαθμίσαμε τον μηχανολογικό μας εξοπλισμό, εγκαταστήσαμε ασύρματες επικοινωνίες σε όλα μας τα οχήματα, προβήκαμε σε εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης του στόλου των οχημάτων μας και σε ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό όταν απαιτείται. Έτσι καταφέρνουμε να ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες ανάγκες στην συντήρηση του οδικού δικτύου του Νομού αλλά και στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων»