Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου  επισκέφτηκε την Κέρκυρα κατόπιν πρόσκλησης  για συνεργασία  και συμμετοχή στην μεγάλη Λιτανεία και περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της Κέρκυρας.

Το Σάββατο στις 2 Νοεμβρίου, η ομάδα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου με την αρχιμουσικό της Ευαγγελία Βάρσου, η οποία έχει ήδη αναπτύξει υψηλή προσωπική συνεργασία με κερκυραϊκές φιλαρμονικές  και είχε την   πρωτοβουλία αυτή, μετέβη στην Κέρκυρα.  Η μπάντα του Καρπενησίου συμμετείχε τις απογευματινές ώρες σε μουσική πρόβα με την ιστορική κερκυραϊκή φιλαρμονική «Μάτζαρος» υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων μαέστρων : του Αρχιμαέστρου της φιλαρμονικής «Μάτζαρος» Σωκράτη Άνθη και του αναπληρωτή του Αρχιμουσικού, Σπύρου Ρουβά.

Την Κυριακή η Φιλαρμονική Καρπενησίου μετέβη στο χώρο της φιλαρμονικής «Μάτζαρος» προκειμένου να προμηθευτεί τις στολές  και να συμμετάσχει στην λιτανεία. Πάρα το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την λιτάνευση του ιερού σκηνώματος η συμμετοχή αυτή  αποτέλεσε για τα παιδιά της φιλαρμονικής  σπουδαία μουσική εμπειρία, λειτουργώντας εκπαιδευτικά, τονώνοντας το ενδιαφέρον των μουσικών μας και την αγάπη του για την μουσική.

Την αποστολή συνόδευσε  η αρμόδια αντιδήμαρχος  πολιτισμού, υπεύθυνη της φιλαρμονικής του Δήμου Καρπενησίου, Σοφία Ζαλοκώστα, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στο Παλαιό Δημαρχείο και συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κέρκυρας  Χρυσούλα Τόμπρου και ανέπτυξαν προοπτική συνεργασίας των δύο περιοχών.