Τριήμερος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στα Άγραφα

18978

Τριήμερος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στα Άγραφα αλλά και σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αγράφων για τον εορτασμό της εθνικής μας εορτής. Η 25η Μαρτίου αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Η ημέρα αυτή θα συμβολίζει την αιώνια πάλη για την δημοκρατία, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε από την Παρασκευή 22 Μαρτίου με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των Δημοτικών Καταστημάτων των Δημοτικών Ενοτήτων και  Τοπικών Κοινοτήτων. Στη συνέχεια ακολούθησε ο καθιερωμένος εορτασμός της 25ης Μαρτίου από όλες τις σχολικές βαθμίδες και  ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία.

Την Δευτέρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου το πρωί στο Δήμο Αγράφων η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία έλαβε χώρα στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής , από τον ιερέα Κερασοχωρίου, ακολούθησε εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα.  Γαλάτη Αργυρώ, Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριού «ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΗΣ και τέλος κατάθεση στεφάνων στους πεσόντες από Δήμαρχο Αγράφων, τον Βουλευτή Ευρυτανίας, τον Εκπρόσωπο Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγράφων, τον Πρόεδρο Τ.Κ. Κερασοχωρίου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Κερασοχωρίου, το Δημοτικό Σχολείο Κρέντης και το Νηπιαγωγείο Κρέντης.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί όπως και στην Τοπική Κοινότητα Ραπτόπουλου όπου οι μαθητές όλων των βαθμίδων, από τον παιδικό σταθμό έως και το Λύκειο, παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού, ενώ ακολούθησε χορευτικό με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές στην κεντρική πλατεία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, κ. Αθανάσιος Σταμούλης, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Τσιάμης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αγράφων κα Σουλιώτη Χρυσούλα και ο κ. Καρδαμπίκης Αλέξης.