Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί της Δωδεκανήσου διακόπτουν τη σύμβαση με το ΓΕΕΘΑ

29/8/2019 3:33:52 μμ
Από την 1η Σεπτεμβρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η απαρχαιωμένη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου (ΦΣΔ) με το ΓΕΕΘΑ έχει αναγκάσει τους φαρμακοποιούς να προχωρήσουν στη διακοπή της από την 1η Σεπτεμβρίου, ζητώντας την υπογραφή μιας νέας σύμβασης που θα πληροί τις ανάγκες τόσο των υπαλλήλων όσο και των φαρμακοποιών. Συγκεκριμένα, ο ΦΣΔ προχωρά στη διακοπή παροχής φαρμάκων επί πιστώσει στους στρατιωτικούς και τους εργαζόμενους στην Πολεμική Αεροπορία, από τις αρχές του ερχόμενου μήνα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο f.daily ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Φουτούλης.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου προχωρούμε σε διακοπή της πίστωσης για τους ασφαλισμένους των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση», ανέφερε ενώ σε ερώτηση σχετικά με τα αιτήματα των φαρμακοποιών από το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής 'Aμυνας ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε πως «δεν είναι θέμα πληρωμών αλλά της ίδιας της σύμβασης. Πρέπει να υπογράψουμε νέα. Είμαστε ο δεύτερος σύλλογος που έχουμε σύμβαση με το στρατό. Τους ενημερώσαμε για την υπογραφή νέας και τελούμε σε αναμονή».


Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η σύμβαση που είχε υπογραφεί πριν από 6 περίπου χρόνια δεν προβλέπει την αποζημίωση των αναλωσίμων για τους δικαιούχους του ΓΕΕΘΑ, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις περιοχές που δεν έχει υπογραφεί σύμβαση με τους οικείους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, αναγκάζονται να πληρώνουν τα έξοδα για τη φαρμακευτική τους αγωγή στο ακέραιο και να καταθέτουν τις αποδείξεις στις αρμόδιες υπηρεσίες για να αποζημιωθούν. Όμως με δεδομένο ότι τα Δωδεκάνησα υποδέχονται μεγάλο όγκο εργαζομένων του ΓΕΕΘΑ κατά διαστήματα, ο Σύλλογος έχει υπογράψει σύμβαση ώστε να προμηθεύονται τα απαραίτητα φάρμακα επί πιστώσει. Ο Ν. Φουτούλης συμπλήρωσε πως «ο Σύλλογος όφειλε να καταγγείλει τη σύμβαση ώστε αυτή να ανανεωθεί» και διευκρίνισε ότι «οι φαρμακοποιοί είναι ανοικτοί στην υπογραφή της νέας σύμβασης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των στρατιωτικών που αναγκάζονται να φεύγουν από τα σπίτια τους».

Η Ομοσπονδία Στρατιωτικών ζητά πίστωση χρόνου από τους φαρμακοποιούς

Ωστόσο, την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Aμυνας ζητά με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με αφορμή την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου να σταματήσει την προμήθεια φαρμάκων στους υπηρετούντες στο υπουργείο Εθνικής 'Aμυνας, από την 1η Σεπτεμβρίου, «λόγω λήξεως της σχετικής σύμβασης και της μη ανανέωσής της».


Παράλληλα ζητά «την επίσπευση των ενεργειών ανανέωσης της υφιστάμενης σύμβασης προκειμένου να μη σταματήσει η προμήθεια φαρμάκων στους υπηρετούντες στα Δωδεκάνησα στρατιωτικούς».


Τέλος, ζητά από τον φαρμακευτικό σύλλογο Δωδεκανήσου «την αναστολή παύσης παροχής φαρμάκων, καθόσον εκτιμούμε ότι το όλο θέμα είναι γραφειοκρατικό και σύντομα θα επιλυθεί», όπως αναφέρει στο έγγραφο. Η δημοσιοποίηση του θέματος έγινε μετά από σχετική ενημέρωση της ΠΟΕΣ από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο