Ο Τάσος Κωνσταντινίδης μιλάει για όλους και για όλα!

0

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στην τοπική ιστοσελίδα e-filadelfeia.gr ο υποψήφιος δήμαρχος κύριος Αναστάσιος (Τάσος) Κωνσταντινίδης:

Κύριε Κωνσταντινίδη, πριν 2 μήνες περίπου ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της πόλης μας. Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο εγχείρημά σας;

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία σε όλους. Ας πάμε, όμως, στο ερώτημά σας. Πράγματι προ δύο μηνών περίπου ανακοινώσαμε τη συμμετοχή μας στις εκλογές και στις 18 Νοεμβρίου κάναμε στο κατάμεστο ΠΠΙΕΔ την πρώτη επίσημη εκδήλωση της παράταξής μας «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ, συνεργασία, σύνθεση, προοπτική», η οποία κατά κοινή ομολογία είχε εξαιρετική ανταπόκριση.

Την ίδια εξαιρετική ανταπόκριση από τον κόσμο, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω, εξακολουθεί να έχει η προσπάθειά μας. Ο κόσμος αγκαλιάζει την παράταξή μας, τη θεωρεί αξιόπιστη. Αντιλαμβάνεται ότι αποτελείται από άφθαρτους ανθρώπους, κομματικά ανεξάρτητους, χωρίς δεσμεύσεις, με διοικητική και επαγγελματική εμπειρία και σημαντική ενασχόληση με τα κοινά της πόλης. Το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος δεν φοβάται να συμμετάσχει στην παράταξή μας. Καταλαβαίνει ότι υπάρχει καθαρότητα, προοπτική νίκης και μεγάλη επιθυμία προσφοράς για την πόλη.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί, μαζί με τη δική σας 6 υποψηφιότητες και πιθανότατα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα στο δήμο μας; Η διοίκησή του θα είναι μία δισεπίλυτη εξίσωση;

Κοιτάξτε, ο νέος νόμος θέτει πράγματι πρωτόγνωρα δεδομένα για την αυτοδιοίκηση. Η απλή αναλογική είναι σίγουρα πιο δίκαιη, αλλά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα διοίκησης και κινδύνους ενδεχόμενων «συναλλαγών» για το σχηματισμό της.

Το αντίδοτο σε αυτό το πρόβλημα είναι οι ισχυρές εκλογικά παρατάξεις, όπως πιστεύουμε θα είναι η δική μας. Οι παρατάξεις με μεγάλα ποσοστά έχουν μεγάλη νομιμοποίηση στο εκλογικό σώμα και επιτρέπουν την απρόσκοπτη διοίκηση του Δήμου. Σε αυτό αποσκοπούμε και πιστεύουμε ότι οι δημότες το αντιλαμβάνονται. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα υπάρξει ανάγκη ενότητας, συνεργασίας και σύνθεσης μεταξύ των παρατάξεων που θα εκλεγούν.

Σε αυτό το πλαίσιο θα καλέσουμε όσες υγιείς δυνάμεις συμφωνούν με τις βασικές αρχές μας να βοηθήσουν την προσπάθειά μας για το καλό της πόλης. Αυτήν την αναγκαιότητα πρώτοι αναγνωρίσαμε, γι’ αυτό άλλωστε την έχουμε κάνει βασικό σύνθημα της παράταξής μας. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να εκφράσει αυτήν την ανάγκη για ενότητα και να επιτύχει τη συνεργασία προς όφελος της πόλης. Θεωρούμε ότι ελάχιστοι, εάν όχι μόνο εμείς, μπορούν να το πράξουν.

Για παράδειγμα, διάβασα πρόσφατα μια ανακοίνωση του κυρίου Γρετζελιά που μιλούσε για ενότητα και συνεργασία και αναρωτήθηκα αμέσως πώς είναι δυνατόν να ομιλεί για ενότητα κάποιος που σε όποια παράταξη πήγε απέδειξε περίτρανα τη διαλυτική του ικανότητα… Θυμηθείτε τι έγινε με την κα Γαϊτανά… Μιλάμε για την απόλυτα διαλυτική δύναμη!

Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στην πόλη μας ένα μεγάλο έργο. Το γήπεδο της ΑΕΚ. Τον προσεχή Μάιο θα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Εκτιμάτε ότι θα είναι η ανέγερσή του λόγος προεκλογικών διαξιφισμών;

Αυτό το τόσο σημαντικό έργο, το γήπεδο της ΑΕΚ, της ομάδας που όπως έχουμε ξαναπεί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης, ήδη έχει προχωρήσει πολύ και αναμένεται να στεγάσει σύντομα τα όνειρα τόσων και τόσων φίλων της ΑΕΚ που επί τόσα χρόνια ένιωθαν πρόσφυγες, χωρίς το δικό τους σπίτι. Όσοι από εμάς έχουν προσφυγική καταγωγή καταλαβαίνουμε πολύ καλά αυτό το συναίσθημα.

Το γήπεδο λοιπόν κτίζεται απρόσκοπτα, οπότε αδυνατώ να καταλάβω ποιος πλέον θα μπορούσε να επενδύσει εκλογικά σε μια διαμάχη για το γήπεδο. Ούτε ακόμα και ο κ. Βασιλόπουλος πιστεύω ότι σκέφτεται να το πράξει, που στήριξε την πολιτική του υπόσταση στην εμμονική του αντίθεση με το γήπεδο. Και ποιο το αποτέλεσμα αυτής της πολεμικής; Το απόλυτο μηδέν.

Η πόλη δεν κέρδισε τίποτα από την κατασκευή του γηπέδου. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας για ειλικρινή διάλογο και αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Δικός μας στόχος είναι, αντίθετα, να ωφεληθεί όσο γίνεται η πόλη μας από το γήπεδο.

Πιστεύουμε ότι με καλή προαίρεση και  επιμονή μπορούμε να τα καταφέρουμε. Άλλωστε εμείς έχουμε γεννηθεί και ζούμε στην πόλη μας από παιδιά και γνωρίζουμε τις ανάγκες της πόλης και πώς να τις αντιμετωπίσουμε.

 Θα θέλαμε έναν σύντομο σχολιασμό για το έργο της διοίκησης της «Δύναμης Πολιτών» και του δημάρχου Α. Βασιλόπουλου.

Ακούστε, νομίζω ότι είναι κοινή εκτίμηση πλέον ότι η διοίκηση του κ. Βασιλόπουλου αναλώθηκε στην παραπάνω κόντρα με την ΑΕΚ και δεν έπραξε πολλά για την πόλη. Ειδικά οι απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Περιοχές όπως το Κάτω Κουκλάκι στη Ν. Χαλκηδόνα, της Αγίας Μαρίνας, των Απομάχων, του Κάκκαβα, της Νησίδας στη Ν. Φιλ/φεια δεν έχουν δει σημαντικό έργο επί χρόνια. Όχι μόνο δεν γίνονται έργα, αλλά καταστρέφονται και όσα είχαν γίνει από προηγούμενους δημάρχους, όπως το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Ν. Χαλκηδόνα, έργο του κ. Παπαμικρούλη.

Από την άλλη μεριά εγκαινιάζονται έργα, που παρουσιάζονται ανερυθρίαστα ως έργα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ενώ έχουν γίνει κυρίως με ιδέες και πρωτοβουλία άλλων και με τη βοήθεια φορέων και την προσωπική συμβολή συμπολιτών μας. Το εξοργιστικό μάλιστα είναι ότι αυτή η συμβολή αποσιωπάται από την «δημοτική ενημέρωση» – προπαγάνδα που πληρώνει με χρήματα όλων μας ο κ. Βασιλόπουλος μες την απόγνωσή του να παρουσιάσει έργο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανέγερση του 1ου Δημοτικού (Σπαθάρη) και των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Φιλ/φειας. Ούτε λόγος για τη συμβολή προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, συλλόγων γονέων και της αείμνησης φίλης και συνεργάτιδος Όλγας Στάθαρη στην πρώτη περίπτωση και των γονέων, των πολιτών της περιοχής και της Ένωσης Γονέων στη δεύτερη.

Διαβάσαμε πρόσφατα ανακοίνωση του Κιν.Αλ. που στηρίζει συγκεκριμένο υποψήφιο, διαβάζουμε για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο υποψήφιο, ενώ δεδομένα και το ΚΚΕ θα στηρίξει υποψήφιο. Εσείς έχετε απευθυνθεί σε κάποιο κόμμα για στήριξη; Θα το επιδιώξετε;

Κοιτάξτε, είμαι από αυτούς που θεωρώ τα κόμματα πυλώνες της δημοκρατίας και τη συμμετοχή σε αυτά χρήσιμη. Ο ίδιος είμαι πολιτικοποιημένος και ενεργός πολίτης από τα νεανικά μου χρόνια, χωρίς όμως να είμαι και να νιώθω κομματικά δεσμευμένος. Από την άλλη μεριά εδώ μιλάμε για δημοτικές εκλογές, δηλαδή για εκλογές που βγάζουν δήμαρχο και διοικούσα δημοτική παράταξη. Δεν μιλάμε για βουλευτικές εκλογές.

Άρα υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε και τις «στηρίξεις» που αναφέρετε. Βάσει των ανωτέρω, θεωρήσαμε ορθότερο και αποφασίσαμε στην παράταξή μας ότι θα εκφράσουμε πιο αυθεντικά τις προσδοκίες των συμπολιτών μας ως κομματικά ανεξάρτητοι. Πιστεύουμε ότι στην προσπάθειά μας δεν πρέπει να υπάρχουν κομματικές δεσμεύσεις και «υποχρεώσεις» και ως εκ τούτου δεν επιδιώξαμε συγκεκριμένη κομματική στήριξη.

Ποιο είναι το δικό σας όραμα και σχέδιο για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα;

Θα μπορούσα να μιλώ ώρες για το όραμά μας. Τα έχουμε πει άλλωστε αναλυτικά στη διακήρυξη της παράταξής μας, όπου και σας παραπέμπω. Σημειωτέον ότι στην παράταξή μας βρίσκεται από καιρό σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια συγκεκριμενοποίησης των ιδεών μας για τη διαμόρφωση των επιμέρους τομέων του προγράμματός μας. Σύντομα οι συμπολίτες μας θα είναι σε θέση να μελετήσουν και να κρίνουν τις αναλυτικές προτάσεις μας.

Εάν θέλαμε πάντως να δώσουμε σε τίτλους τους στόχους μας θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε ως εξής:  Θέλουμε τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα πραγματικά ενωμένες, χωρίς ανισότητες στις απομακρυσμένες γειτονιές του Δήμου. Θέλουμε την πόλη μας καθαρή, φιλική, προσιτή σε όλους τους δημότες. Επιδιώκουμε την αναβάθμιση και προστασία του Άλσους και των χώρων πρασίνου. Δεσμευόμαστε για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Ν. Χαλκηδόνα, τη λειτουργία επιτέλους δημοτικής συγκοινωνίας, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης για τους κατοίκους, την προστασία και ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης και του προσφυγικού συνοικισμού. Δεσμευόμαστε για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής στον οικονομικά αδύνατο, για την ασφάλεια, την καθαριότητα, τη συντήρηση και την αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων και των σχολείων.

Επιδιώκουμε ισότιμη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Δεσμευόμαστε για την ενίσχυση θεατρικών, μουσικών και πολιτιστικών συλλόγων και προγραμμάτων. Δεσμευόμαστε για την επαναλειτουργία της δημοτικής φιλαρμονικής και ίδρυση δημοτικής μουσικής σχολής στο πλαίσιο της λειτουργίας της. Δεσμευόμαστε για την αξιοποίηση της λίμνης του Άλσους και την ανέγερση νόμιμου χώρου αναψυχής σε αυτήν. Δεσμευόμαστε, τέλος, για τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών υποδομών και την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 11×11 για τις αθλητικές ακαδημίες της πόλης.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για την υλοποίηση του οράματός μας, αλλά έχουμε την πεποίθηση ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε την πόλη μας πραγματικά μεγάλη και σπουδαία!

Τίποτα λιγότερο από αυτό δεν αξίζει για την πόλη μας!

Προηγούμενο άρθροΈρχεται χιονιάς…
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.