Η Fx-news στο Yin yang balance

0

H Fx-news επισκέφτηκε το Yin yang balance, έναν χώρο σωματικής και ψυχικής ευεξίας στη Νέα Φιλαδέλφεια με επίκεντρο τις ολιστικές θεραπείες και την πρακτική της yoga. Στεγάζεται σε μια ανακαινισμένη κατοικία του 1925 λουσμένη στο φως, με θέα σε έναν καταπράσινο κήπο, και αποπνέει μια αίσθηση zen που θα σε κάνει αμέσως να νιώσεις πως βρίσκεσαι μακριά από την πόλη! Συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με την Ηλέκτρα Γενούζου, που δημιούργησε και διευθύνει το Yin yang balance.

– Ηλέκτρα, τι σημαίνει Yin yang balance;;;

Το yin yang balance, είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε για να προσφέρει σωματική και πνευματική ισορροπία.Το yin και το yang είναι λίγο παρεξηγημένες έννοιες από τον κόσμο αφού οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι το κακό και το καλό. Στην πραγματικότητα το yin και το yang είναι δυο ενεργειακές ποιότητες αντίθετες αλλά και αλληλεξαρτώμενες που υπάρχουν στο σύμπαν αλλά και μέσα μας αφού και εμείς είμαστε σύνολο του. Το yin είναι το θηλυκό , το σκοτάδι, η εσωστρέφεια, η ακινησία.

Το yang είναι το αρσενικό, το φως, η εξωστρέφεια, η κίνηση. Το Yin και το yang πρέπει να υπάρχουν σε αρμονία και ισορροπία. Αυτό λοιπόν χαρακτηρίζει το Yin Yang Balance και αυτός είναι ο στόχος μας για κάθε άνθρωπο που έρχεται να μας συναντήσει.

Τι είναι η Yoga και σε ποιους απευθύνεται;;;

Yoga σημαίνει ένωση. Η Yoga είναι ένα μονοπάτι που για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό. Πρέπει κάποιος να έρθει σε μάθημα για να βιώσει ένα μέρος του τι είναι η yoga για τον ίδιο. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι κοντά μας, θα μάθει να αναπνέει σωστά, να μπαίνει ορθά στις άσανας (θέσεις yoga) και για μιάμιση ώρα να εστιάζει στον εαυτό του και να είναι συγκεντρωμένος/η στο παρόν. Η yoga εκτός από τη σωματική άσκηση είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας και εξέλιξης και μας βοηθάει στο να αλλάξουμε στάση ζωής.

–  Τι είναι το Shiatsu;;;

Το Shiatsu είναι Ιαπωνική τεχνική και βασίζεται στις αρχές του βελονισμού και της παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Γίνεται στο πάτωμα σε ιαπωνικό στρώμα futon με το δεχόμενο άνετα ντυμένο.. Κατά την διάρκεια μιας θεραπείας ασκούνται πιέσεις κατά μήκος των μεσημβρινών (κανάλια που ρέει η ζωτική ενέργεια). Το Shiatsu είναι ανακουφιστικό και χαλαρωτικό και έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε πεπτικά, γυναικολογικά, μυοσκελετικά ζητήματα, καθώς και σε διαταραχές ύπνου, άγχους, πανικού, πονοκεφάλου.

– Πες μας λίγα λόγια για την επαγγελματική πορεία σου.

Ξεκίνησα την πορεία μου σαν αισθητικός το 2001, αυτό όμως δεν με κάλυπτε, ήθελα να βρω ένα τρόπο να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου, πέρα από το αισθητικό κομμάτι. Αρχικά μέσα από προσωπική αναζήτηση έκανα στροφή στις εναλλακτικές θεραπείες. Σπούδασα την τεχνική του Rejuvance στην NHS και έπειτα την τέχνη του Zen Shiatsu στην «Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Ιατρικής». Έχω κάνει σπουδές μάλαξης, βεντουζοθεραπείας, qua sha,αισθητικού βελονισμού και Κινέζικης Ιατρικής δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους. Είμαι πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Shiatsu και καθοδηγώ μαθήματα Yoga nidra, και αυτό τον καιρό έχω ξεκινήσει την εκπαίδευση μου στο σύστημα Hatha Yoga. Πάντα μαθαίνω, διαβάζω και παρακολουθώ σεμινάρια για να βοηθήσω την εξέλιξη μου ως επαγγελματίας αλλά και ως άνθρωπος.

Yin yang balance…

Στο yin yang balance παρέχουμε ασφάλεια, εμπιστοσύνη και αποδοχή. Το μέσον για όλα αυτά είναι η συζήτηση, οι θεραπείες, το shiatsu το rejuvance, η yoga. Ακόμα κάθε μήνα διοργανώνονται σεμινάρια που αφορούν τη διατροφή, τη Yoga, την αναπνοή κ.α. Για τις δράσεις του Yin yang balance μπορεί κάποιος να ενημερωθεί από τη σελίδα μας στο Facebook ή στο Instagram. Από τον Ιανουάριο θα λειτουργήσει και ιστοσελίδα και φυσικά από τις 9.00 έως 21.00 στο 6985.710.846 για όποια πληροφορία ή ραντεβού.


https://www.filadelfia-xalkidona.gr/2018/10/yin-yang-balance-enallaktikes-theraoeies/

Προηγούμενο άρθροΆγιος Κοσμάς Ν.Φ.: Εορτή της Αγίας Οικογένειας του Μ. Βασιλείου
Επόμενο άρθροΚλειστά τα σχολεία σε Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα την Τρίτη (08/11) λόγω χιονιά!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.