Αποκλειστική συνέντευξη του Χρήστου Κοπελούσου

0

Aποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα μας ο κύριος Χρήστος Κοπελούσος, υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα, ώρα για τη Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα» και αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου ΝΦ-ΝΧ:

 

– Κύριε Κοπελούσο, πείτε μας, τι σας οδήγησε στην απόφασή σας να είστε υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές;

Η υποψηφιότητά μου δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν στο Δήμο μας. Αντίθετα, αποτελεί την συνέχιση της σταθερής μου στάσης, του σταθερού ενδιαφέροντός μου για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου και της συνεχούς παρουσίας μου σε θέματα που απασχολούν τον τόπο μου, έναν τόπο όπου κι εγώ ο ίδιος ζω καθημερινά, χρόνια τώρα.

Είστε από τα παλαιότερα μέλη της Ν.Δ και από τα πλέον δραστήρια μέλη της Τ.Ο. στην πόλη μας. Άλλος υποψήφιος Δήμαρχος προερχόμενος από την ίδια με εσάς παράταξη και πιο συγκεκριμένα ο κύριος Χάρης Τομπούλογλου «διαφημίζεται» ως ο εκλεκτός του Κόμματος. Ποια η άποψή σας;

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι επίσημο χρίσμα από το κόμμα

Χρήστος Κοπελούσος με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει δοθεί σε κανέναν. Την υποστήριξη βουλευτών της Ν.Δ. την δέχομαι όπως δέχομαι την υποστήριξη όλων από όποιον χώρο κι αν προέρχεται κανείς πολιτικά. Ο Συνδυασμός “Τώρα, ¨Ωρα” τους αγκαλιάζει όλους και αμβλύνει τις όποιες ιδεολογικές διαφορές. Στις 26 Μαίου, κατεβαίνω ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος και απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτως

Χρήστος Κοπελούσος με τον π. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

τους συνδημότες μου. Γι’αυτό και δεν μιλάμε πλέον για “εκλεκτό του Κόμματος”-όπως θα ήθελαν να ισχυριστούν μερικοί- αλλά για τον “Εκλεκτό στις καρδιές των συμπολιτών μας” και αυτή τη θέση -από τις θερμές εκδηλώσεις του κόσμου- γνωρίζω ότι κατέχω ήδη και θα συνεχίσω να διεκδικώ.

– Με τον κ. Χάρη Τομπούλογλου, είχατε μία μακροχρόνια συνεργασία, όπως όλοι γνωρίζουμε. Μάλιστα παραμείνατε μαζί του και μετά την σύλληψή του και την πρωτόδικη καταδίκη του για την γνωστή υπόθεση -που απασχόλησε το πανελλήνιο- με το «φακελάκι» όταν ήταν πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». [Οι δικαστές του επέβαλαν, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας. Ωστόσο παρέμεινε εκτός φυλακής μέχρι να εκδικασθεί η έφεση (αναστέλλουσα δύναμη) που έκανε ο κύριος Χάρης Τομπούλογλου, με τον περιοριστικό όμως όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η έφεση θα εκδικασθεί τον Σεπτέμβρη]. Για ποιον λόγο παραμείνατε μαζί του και μετά την καταδίκη του και ποιοι είναι οι λόγοι που τελικά σας οδήγησαν να «χωρίσουν οι δρόμοι σας»;

Δεν αρνούμαι ότι συμπαραστάθηκα στον κύριο Τομπούλογλου ανθρώπινα, όπως κάθε άλλος στη θέση μου θα έπραττε. Το γεγονός όμως ότι υπήρξα δέκτης παραπόνων, σοβαρών αντιδράσεων, ακόμη και ύβρεων για λογαριασμό του, δεδομένου ότι κυκλοφορώ καθημερινά στην πόλη μας και αφουγκράζομαι τους συνδημότες μου, ήτο ψυχοφθόρο, ταπεινωτικό και ιδιαίτερα προσβλητικό για την προσωπικότητά μου. Προ διετίας λοιπόν, περίπου, εξήγησα στον κύριο Τομπούλογλου ότι δεν δύναμαι πλέον να συνεχίσω οιανδήποτε συνεργασία μαζί του και του ευχήθηκα καλή τύχη στην έφεση η οποία εκκρεμεί ακόμη και σήμερα που μιλάμε.

– Πείτε μας την γνώμη σας για τους υποψηφίους δημάρχους που θα διεκδικήσουν –μαζί με εσάς- την δημαρχία της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Όλοι, κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα προσπαθούν για το καλό του Δήμου, ο καθένας με την εμπειρία του, την διαφάνεια στις ενέργειές του και – το κυριότερο- με το ήθος του. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι η στάση αυτή δεν θα πρέπει να υιοθετείται μόνο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά να αποτελεί στάση ζωής, κάτι το οποίο υποστηρίζω και αποδεικνύω έμπρακτα καθημερινά.

– Ποιο είναι το θέμα – πρωταρχικής σημασίας- με το οποίο θα ασχοληθείτε εάν εκλεγείτε Δήμαρχος;

Πρωταρχικής για μένα σημασίας δεν είναι ένα, αλλά ένα σύνολο θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο μας: Η ασφάλεια στις γειτονιές, η καθαριότητα, το άλσος, το πράσινο, η κοινωνική μέριμνα, είναι ένα σύνολο θεμάτων στα οποία εγώ και οι συνεργάτες μου από την πρώτη μέρα θα εργαστούμε σκληρά για να ανατρέψουμε προς το καλύτερο την σημερινή κατάσταση. Είναι ο ίδιος ο κορμός της φιλοσοφίας του Συνδυασμού μας “Τώρα, Ώρα”, γιατί Τώρα είναι η Ώρα για τη σωστή απόφαση, για τη σωστή επιλογή.


Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news Μαΐου

Προηγούμενο άρθρο“Πόλης Ενότητα”: “Για την Γενοκτονία των Ποντίων”
Επόμενο άρθρο“Πόλης Ενότητα”: Τετάρτη στις 19.30 η κεντρική ομιλία του Τάσου Κωνσταντινίδη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.