“Παραμύθι χωρίς δράκο”

0

Στην εκλογική διακήρυξη που μοίρασε ο Άρης Βασιλόπουλος  (Δύναμης Πολιτών) διαβάσαμε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος πριν από 4,5 χρόνια είχε φτάσει στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Συγκεκριμένα, ο δήμος είχε έλλειμμα 1.000.000€, έλλειμμα στην καθαριότητα 400.000€ και χρέη στην ΕΥΔΑΠ 200.000€. Ο κ. Βασιλόπουλος μιλώντας για έλλειμμα παρουσιάζει τις ανείσπρακτες οφειλές μερικών  για να δραματοποιήσει την κατάσταση, αλλά ξεχνάει εσκεμμένα τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα στοιχεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας από εκείνη την περίοδο, το 2011 η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ήταν η εξής:

Στο τέλος της θητείας της διοίκησης 2011 – 2014 είχαν εξοφληθεί: Όλα τα χρέη προς τους προμηθευτές του δήμου και των νομικών προσώπων: Το 60% των δανείων (3.843.600€ από το σύνολο των 6.406.000€). Οι οφειλές της φιλαρμονικής ΔΝΦ προς το ΙΚΑ. Οφειλές Π.Π.Ι.Ε.Δ. Οφειλές ΕΥΔΑΠ.

Εκτός από τα παραπάνω, εξοικονομήθηκαν ετησίως 300.000€ από καταβολές ενοικίων εξαιτίας του ότι μεταφέρθηκαν όλες οι υπηρεσίες του δήμου σε ιδιόκτητα κτήρια και 60.000€ ετησίως από το μηδενισμό του κόστους μεταφοράς των μαθητών του 1ου δημοτικού. Τι παρέλαβε λοιπόν ο Άρης Βασιλόπουλος το Σεπτέμβριο του 2014;

Παρέλαβε 10.693.600€ λιγότερα χρέη από όσα παρέλαβε η διοίκηση 2011 – 2014 και επιπλέον παρέλαβε 360.000€ λιγότερες επιβαρύνσεις ετησίως από καταβολές ενοικίων κλπ.

Τι άλλο όμως παρέλαβε ο κ. Βασιλόπουλος;

Παρέλαβε τον Κένταυρο να έχει υπαχθεί σε καθεστώς τακτοποίησης, αλλά ο κ. Βασιλόπουλος αντί να τον τακτοποιήσει, τον γκρέμισε. Παρέλαβε το δημοτικό σχολείο Σπαθάρη (1ο δημοτικό) σε στάδιο έτοιμο για δημοπράτηση, κάτι στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά με αλλεπάλληλες ενέργειες και επιμονή και οι προηγούμενες διοικήσεις. Παρέλαβε σχεδόν ολοκληρωμένο το νέο παιδικό σταθμό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρέλαβε εγκεκριμένο προς υλοποίηση το έργο για νέο παιδικό σταθμό στη Νέα Χαλκηδόνα.

 Εν κατακλείδι: Ο κ. Βασιλόπουλος επιλέγει να κόβει κορδέλες έργων που εγκαινιάζει, χωρίς να κάνει μνεία στη συμβολή των προηγούμενων διοικήσεων λέγοντας παράλληλα μισές αλήθειες τόσο για αυτά που παρέλαβε, όσο και για αυτά που παραδίδει!

 

Προηγούμενο άρθροΕφημερίδα Fx-news: ΕΚΤΑΚΤΟ – Μάιος 2019
Επόμενο άρθρο“Πολιτών Πολιτεία”: Την Παρασκευή στο πάρκο Μικρασιατών η τελική συγκέντρωση του Γιάννη Βούρου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.