Μουσικό σεργιάνι…

0

Από το Π.Π.Ι.Ε.Δ. λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Σ’ένα φανταστικό μουσικό ταξίδι, συντροφιά με αγαπημένα τραγούδια: αθηναϊκές οπερέτες, μουσικά έργα των Χατζηδάκη, Γιαννίδη, Κωνσταντινίδη, Σουγιούλ, γνωστά τραγούδια από τον κινηματογράφο και τη Μ. Ασία, οδήγησαν η Μαρία Κακουράκη, μέτζο σοπράνο, η Αθηνά Βασιλείου, σοπράνο και η μουσική δεξιότητα στο πιάνο του Μάριου Καζά με τις εξαίσιες ερμηνείες τους, το πολυπληθές κοινό που συγκεντρώθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στο αίθριο του ΠΠΙΕΔ. Η μουσική παράσταση ικανοποίησε ιδιαίτερα το κοινό και συγκέντρωσε τα καλύτερα σχόλια.

Η μέτζο σοπράνο Μαρία Κακουράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και όπερα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε δυο παραστάσεις σύγχρονης μουσικής και με την armonia atenea (καμεράτα) για αρκετά έργα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπήρξε μέλος της χορωδίας της Τράπεζας της Ελλάδος και συνεχίζει να είναι μέλος της χορωδίας ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΔΕ ΚΑΙ FONS MUSICALIS και μέλος της χορωδίας Ελληνορθόδοξη Παράδοση Χαλανδρίου. Για το σχολικό έτος 2013-2014 είχε παιδική χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού στην ενορία της Αγίας Άννας Χαλανδρίου.

Έχει συνεργαστεί με γνωστούς μαέστρους και συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις μεγάλων μουσικών οργανισμών.

Η σοπράνο  Αθηνά Βασιλείου  για δέκα και πλέον συναπτά έτη είναι ενεργό μέλος της χορωδίας του ομίλου  ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου  Κωστή Κωνσταντάρα, ενώ παράλληλα από το 2013 συμμετέχει στην χορωδία “Fons Musicalis”.

Έχει συνεργαστεί με την χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο υλοποίησης του καλλιτεχνικού προγράμματος για το Φεστιβάλ Αθηνών υπό την μουσική διδασκαλεία των μαέστρων Φανής Παλαμίδη και Νίκου Βασιλείου. Συμμετείχε στις χορωδίες του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Γιάννη  Ιωαννίδη , του Δήμου Πειραιά με μαέστρο τον Δημήτρη Μινακάκη καθώς και με την χορωδία του Εθνικού Ωδείου υπό την διδασκαλεία του μαέστρου Βαλεντίνου Πατρικίδη.

Η Αθηνά Βασιλείου έχει  συνεργαστεί με γνωστούς μαέστρους και συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Προηγούμενο άρθρο“Η Αυλή των θαυμάτων” από τους “Ονειρωδούς ΝΦ-ΝΧ”
Επόμενο άρθροΕπιτυχημένες εκδηλώσεις από την “Πολιτιστική Αναγέννηση”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.