«Επιτέλους γιατρός στην Ακρόπολη».

0

Την τοποθέτηση γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης δρομολόγησε έπειτα από αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά τα συνεχή συμβάντα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μόνο την Δευτέρα, σημειώθηκαν στην Ακρόπολη τέσσερα λιποθυμικά επεισόδια και μάλιστα ένας ασθενής μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο, αφού ως και χθες ο Ιερός Βράχος που δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο για ένα πολιτιστικό προσκύνημα, δεν είχε ούτε γιατρό ούτε ασθενοφόρο.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) Γιάννης Μαυρικόπουλος συνάντησε χθες την νέα υπουργό Πολιτισμού μετά την παραλαβή του υπουργείου και της έθεσε το θέμα που λύθηκε με ένα τηλεφώνημα.

Οπλίτης γιατρός στην Ακρόπολη
Από το πρωί τοποθετήθηκε γιατρός-οπλίτης, δηλαδή γιατρός που υπηρετεί τη θητεία του και θα βρίσκεται στον Ιερό Βράχο κάθε μέρα από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Σήμερα μάλιστα ήδη αντιμετώπισε τρία περιστατικά εκ των οποίων το ένα αφορούσε ηλίαση.

Η ΠΕΥΦΑ μάλιστα εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση με τον…. δημοσιογραφικό τίτλο «Επιτέλους γιατρός στην Ακρόπολη».

«Η ΠΕΥΦΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την άμεση τοποθέτηση γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Ήδη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τρεις εργαζομένους, εκ των οποίων η μία συνάδελφος υπέστη ηλίαση.

Είμαστε ικανοποιημένοι που ο αρχαιολογικός χώρος θα έχει μόνιμα οπλίτη – γιατρό κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας της, τόσο προς όφελος των εργαζομένων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών. Παράλληλα, ελπίζουμε μετά τις εντολές της νέας Υπουργού Πολιτισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες,  να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά , ώστε να είναι δυνατή η φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου χωρίς κίνδυνο της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων.»

ΠΗΓΗhttps://www.nooz.gr/greece/1546556/epiteloys-giatros-stin-akropoli-
Προηγούμενο άρθροΔημοτικές εκλογές 2019: Οριστικά αποτελέσματα – Σταυροδοσίες, ποιοι εκλέγονται
Επόμενο άρθροΈγκλημα ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.