Βίντεο: Νέα Φιλαδέλφεια 1948-1991 – Μαθητική Παρέλαση

0
Μαθητική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 1988 – Πλατεία Πατριάρχου. Ο αείμνηστος κομμουνιστής Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας (1979-1990) κύριος Σάββας Σταματιάδης, παρακολουθεί από την ΕΞΕΔΡΑ των επισήμων την μαθητική παρέλαση και χειροκροτεί του μαθητές που παρελαύνουν
Εικόνες από μαθητικές παρελάσεις στην προσφυγική Νέα Φιλαδέλφεια από το 1948 έως και το 1991…

“Η 28η Οκτωβρίου από μόνη της είναι μήνυμα “αντιμιλιταρισμού” διότι ενσαρκώνει την αντίσταση αμάχων και ένοπλων στην επιθετικότητα και στην στέρηση της ελευθερίας ενός έθνους από ένα πράγματι εκείνη την εποχή μιλιταριστικό κράτος. Αν υπήρχε ο μιλιταρισμός σήμερα που λένε, οι “10 κοπέλες” (sic), θα είχαν ή λιντσαριστεί ή βρεθεί σε μπουντρούμι…
“Κάποιοι”… πρέπει να μάθουν ότι υπάρχει ένα “συμβόλαιο”, με βάση το οποίο ζούμε όλοι σε έναν τόπο. Ένα συμβόλαιο, το οποίο μπορείς να αμφισβητήσεις και να αγωνιστείς για να το αλλάξεις. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να προκαλείς τις ευαισθησίες των συμπολιτών σου, αυτά που θεωρούν ιερά. Οι παρελάσεις στις εθνικές επετείους έχουν σε κάθε χώρα έναν ενοποιητικό χαρακτήρα. Δεν είναι ατζέντα των ακροδεξιών και εθνικιστών!
Πόσο “Δημοκρατικό” είναι λοιπόν “10 κοπέλες” (sic) να γελοιοποιούν την επιλογή εκατομμυρίων συμπολιτών μας να γουστάρουν τις παρελάσεις;”. /Fx-news.


Δείτε επίσης:

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι “άγνωστες” που “λέρωσαν” την παρέλαση της 28ης! (Βίντεο)

“Σιγή ιχθύος” από την Δύναμη Πολιτών για τα “γεγονότα της παρέλασης”

Ασυμφωνία “έργων & πράξεων” Βασιλόπουλου με δημοτικό του σύμβουλο;;;

Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο με την Μαθητική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Νέα Φιλαδέλφεια: Φωτορεπορτάζ Νο1 από την Μαθητική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Νέα Φιλαδέλφεια: Φωτορεπορτάζ Νο2 από την Μαθητική Παρέλαση

Βίντεο-28η Οκτωβρίου ΝΦ-ΝΧ: Πανηγυρική ομιλία Δημάρχου-Κατάθεση στεφάνου

Φωτογραφίες-28η Οκτωβρίου ΝΦ-ΝΧ: Κατάθεση στεφάνων

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Σύλληψη διακινητή ναρκωτικών στο άλσος
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.