Ανά δύο και μακριά στα Φαρμακεία…

0

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), μετά τις έκτακτες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid-2019. Με στόχο την αποφυγή του συγχρωτισμού στα κατά τόπους φαρμακεία, ο ΦΣΑ αποφάσισε την ταυτόχρονη παρουσία μέχρι δύο ατόμων μέσα στα καταστήματα. Οι υπόλοιποι πελάτες καλούνται περιμένουν στον εξωτερικό χώρο του φαρμακείου.

Παράλληλα, οι πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο του καταστήματος και δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο, το οποίο ενδέχεται να βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Τέλος, φαρμακοποιοί και υπάλληλοι θα πρέπει να φορούν γάντια και μάσκα.

Η ανακοίνωση του ΦΣΑ

Μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α. αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι μέτρα που αφορούν την λειτουργία των φαρμακείων για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών- μελών του Συλλόγου:

-Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

-Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ. χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.

-Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.


Προηγούμενο άρθρο“Je suis… άνθρωπος …”
Επόμενο άρθρο“Σε δύο μήνες γύρω στο Μάιο θα έχουμε βγει σε ήρεμα νερά πλέον…”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.