Ομόφωνη αθώωση του Νεοκλή Κρητικού & του Στάθη Ανεσίδη

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης οι γιατροί Νεοκλής Κρητικός και Στάθης Ανεσίδης, ύστερα από μία μακρά δικαστική διαμάχη, η οποία έλαβε τέλος στις 2 Μαϊου.

Η υπόθεση αφορούσε ασθενή που κατέληξε στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» των Αθηνών. Σε προγενέστερο χρόνο, είχε υποβληθεί από τους δύο επιστήμονες σε μία άκρως επιτυχημένη λαπαροσκοπική επέμβαση χολοκυστεκτομής. Ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα παρουσίασε επιπλοκές, μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου και κατέληξε.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με τους δύο γιατρούς να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ ιατρικής αμελείας.

Τελικά, από την έδρα απαγγέλθηκε εμπεριστατωμένη αιτιολογία της ομόφωνα αθωωτικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του ασθενούς ήταν αποτέλεσμα οξείας παγκρεατίτιδας, η οποία δεν είχε σχέση με το πρώτο χειρουργείο.

Κάπως έτσι, η περιπέτεια για τους δύο λαμπρούς επιστήμονες έλαβε τέλος, με το Νεοκλή Κρητικό να δηλώνει δικαιωμένος στον FLY από την έκβαση της υπόθεσης και ότι είχε και έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Ο σπουδαίος χειρουργός αναμένεται να επιστρέψει ανακουφισμένος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες.