Σε εμπρησμό από αμέλεια οφείλεται η φωτιά στους Μολάους – Συνελήφθη ο δράστης (ΦΩΤΟ)

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης

Την 20/03/2020 και περί ώρα 13:15’ η Π.Υ. Μολάων ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για πυρκαγιά στην Τ/Κ Πακίων Δήμου Μονεμβασίας σε αγροτοδασική περιοχή. Η Υπηρεσία μας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και ένα υπηρεσιακό όχημα με επτά άνδρες και με την συνδρομή του Δήμου Μονεμβασίας, κατάφερε να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά στις 17:44 της ιδίας ημέρας.

Η αιτία της πυρκαγιάς οφείλετε σε εμπρησμό από αμέλεια κατοίκου της περιοχής η οποία διενεργούσε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης η οποία διέταξε την σύλληψη του δράστη με την διαδικασία του αυτοφώρου. Επίσης την ίδια ημέρα και περί ώρα 15:26 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση της Τ/Κ Αγίου Νικολάου Δήμου Μονεμβασίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεάπολης Βοιών με τέσσερις άντρες οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά πολύ γρήγορα υπό έλεγχο στις 16:31 της ιδίας ημέρας Από την ανωτέρω πυρκαγιά κάηκαν 500 τετραγωνικά μέτρα δασικής έκτασης, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς διευρενώνται από το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας μας. Ακόμη την ίδια ημέρα και περί ώρα 15:22 εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στον οικισμό Αγίου Ανδρέα Δ/Κ Βλαχιώτη Δήμου Ευρώτα σε αγροτοδασική έκταση. Η Υπηρεσία μας με ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα υπηρεσιακό όχημα με τρείς άνδρες κατάφερε να θέσει την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο στις 18:20 της ιδίας ημέρας. Από την πυρκαγιά κάηκαν δύο στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Η αιτία της πυρκαγιάς οφείλετε σε εμπρησμό από αμέλεια κατοίκου της περιοχής ο οποίος διενεργούσε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης η οποία διέταξε την σύλληψη του δράστη με την διαδικασία του αυτοφώρου. Επίσης την επόμενη ημέρα 21-03-2020 και περί ώρα 13:16 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην Τ/Κ Απιδιάς του Δήμου Μονεμβασίας. Η Υπηρεσία μας με δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άνδρες, κατάφερε να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά στις 15:23 της ιδίας ημέρας. Από την πυρκαγιά κάηκαν τρία στρέμματα αγροτικής έκτασης. Επίσης για την παραπάνω πυρκαγιά ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης η οποία διέταξε την σύλληψη του δράστη με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Λόγω των ανομβρίας που επικρατεί στην περιοχή αλλά και των ανέμων που πνέουν αυτό το χρονικό διάστημα και αναμένετε να πνεύσουν και τις επόμενες ημέρες σε όλη την περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας και Δήμου Ευρώτα, η Υπηρεσία μας συστήνει στους συμπολίτες μας την αποφυγή καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, όσο διαρκούν αυτές οι συνθήκες προς αποφυγή επέκτασης της πυρκαγιάς σε παρακείμενες αγροτικές η δασικές εκτάσεις.

Ο Διοικητής

Ευθύμιος Μιχαλόπουλος
Επιπυραγός