Η «Γωνιά Αγάπης» της Μητροπόλεως Μάνης ξεκινά τη λειτουργία της

Με σύνθημα την αγάπη για τον συνάνθρωπο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου 2019 η φιλανθρωπική εκδήλωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με σκοπό την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου, ένα όραμα του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου Γ’, που αρχίζει σιγά σιγά να υλοποιείται.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο του κ. Πουλάκου στις Αιγιές Γυθείου προλόγισε ο υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πρωτοπρ. π. Σταύρος Βλαστέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, ενημέρωσε για τους απολογισμούς των τελευταίων ετών, αλλά και για τη νέα πρωτοβουλία της Μητροπόλεώς μας, την Ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με εόρτιους βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από το Βυζαντινό μουσικό σχήμα ‘’Μελωδοί’’, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Ταμπρατζή και το Μουσικού Εργαστήρι Γυθείου υπό τη διεύθυνση της κας Χρύσας Μάνδρου – Φιλιππάκου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στο τέλος, έκλεισε την ωραία αυτή εκδήλωση μιλώντας για την μεγάλη αρετή της αγάπης. Είπε οτι, ο Χριστός έφερε την αγάπη στον κόσμο, που δεν υπήρχε προηγουμένως. Είναι η Αγάπη ο Χριστός, τόνισε με έμφαση. Και συνέχισε υπογραμμίζοντας οτι ο Απόστολος Παύλος, μας έδωσε τον Ύμνο της αγάπης (το 13ο κεφάλαιο της προς Κορινθίους Επιστολής του). Κατόπιν οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μίλησαν και εφήρμοσαν την αγάπη στην πράξη, όπως ο Μέγας Βασίλειος με την «Βασιλειάδα» του, ο Ιερός Χρυσόστομος με το «κιβώτιο πενήτων» η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία με το αρχοντικό της και πολλοί άλλοι σύγχρονοι άγιοι. Μίλησε ο Σεβ. και για τους αφανείς ανθρώπους της αγάπης, που τους ξέρει μόνο ο Θεός και κατέληξε: «Αγαπητοί μου απόψε με τα εγκαίνια, για πρώτη φορά, του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας φανερώνεται και εδώ η αγάπη. Γιορτάζει η αγάπη! Έχει βάλει τα γιορτινά της και αυτά είναι όλα αυτά τα δέματα αγάπης. Και η αγάπη είναι ένας ατελείωτος δρόμος. Αρχή της η φάτνη της Βηθλεέμ και δεν έχει τέλος. Η αγάπη από τότε, από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ πορεύεται, διαρκώς πορεύεται. Σε μονοπάτια, σε δρόμους, σε λεωφόρους της ανθρωπότητος. Φθάνει και σε μας. Κάμνει ένα σταθμό εδώ στο άκρο της Πελοποννήσου, στη Μάνη, εδώ στην γωνιά μας, στη «γωνιά αγάπης» της Μητρόπολής μας. Αυτή θα είναι και η ονομασία του Κοινωνικού Παντοπωλείου μας, «ΓΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ». Λοιπόν, η γωνιά αυτή της αγάπης είναι ένα σημείο του Θεού στη ζωή μας, μια φάτνη του Γεννηθέντος. Και μη ξεχνάμε, η ιστορία γράφεται και με την αγάπη. Ας δοξάσουμε τον Γεννηθέντα Κύριον μας Ιησού Χριστό. Αγαπητά μου παιδιά, αδελφοί μου χριστιανοί: Δώστε αγάπη και πάρτε αγάπη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αν. Μάνης κα Δρακουλάκου, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου. Υπαστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.