Γορτύνιοι | Τελευταία εκδρομή για φέτος στην Ι.Μ.Μαλεβής & τον Άγιο Πέτρο

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελευταία εκδρομή, για το τρέχον έτος, του Γορτυνιακού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σπάρτης, στην Ιερά Μονή Μαλεβής και τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Το τουριστικό λεωφορείο του Γορτύνιου Βασίλη Σκούρου, με οδηγό τον κ. Νίκο Λαμπράκο, μετέφερε τους εκδομείς μέσω Βουρβούρων στην Ιερά Μονή Μαλεβής με την θαυματουργή μυροβλήζουσα εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου, έργο κατά την παράδοση, του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά.

Στο Καθολικό του μοναστηριού τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία. Ακολούθως προσφέρθηκε καφές και παξιμαδάκια από τη νέα ηγουμένη Παρθενία Δελή, η οποία κατάγεται από το Θεόκτιστο Γορτυνίας.

Οι εκδρομείς, κατόπιν, μετέβησαν και περιηγήθηκαν το πανέμορφο ορεινό χωριό του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε οργανωμένο γεύμα στην ταβέρνα «ΜΠΑΖΑΡΟΣ» του ζεύγους Γεωργίου και Κατερίνας Παινέση κι ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι στο οποίο συμμετείχαν κι εκδρομείς από την Θήβα.

Αργά το απόγευμα οι συνταξιδιώτες αναχώρησαν για τις Καρυές, ακολουθώντας την εντυπωσιακή διαδρομή μέσω του δασικού συμπλέγματος Πάρνωνος. Μετά τον καφέ στην όμορφη Αράχωβα ήλθε η ώρα της επιστροφής με τραγούδια και χορούς, εντός του λεωφορείου, που δημιούργησαν μια πολύ ζεστή γορτυνιακή ατμόσφαιρα.

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Πετρόπουλος αποχαιρετώντας τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, υποσχέθηκε έναν καινούριο κύκλο εκδρομών κατά το νέο έτος 2019.