Παρουσιάζεται στη Σπάρτη η «Κλεψύδρα» του Χάρη Βασιλάκου

Θα παίξουμε ένα παιχνίδι.

Εγώ θα μετρώ αντίστροφα κι εσύ θα μετακινείς τα πιόνια.

Ακολούθησε τους κανόνες.

Ύστερα από το «Εκεί Που Πετάει Ο Νους», ο Χάρης Βασιλάκος επιστρέφει με την «Κλεψύδρα», ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Πνοή.

Με φόντο τα Αναφιώτικα, η «Κλεψύδρα» είναι μια περιστρεφόμενη ιστορία γύρω από τον χρόνο και τη χαοτική αναζήτηση της αγάπης. Μία διεισδυτική αποτύπωση στον ψυχισμό της σύγχρονης κοινωνίας του Χρηματιστηρίου, της διαφθοράς, της οικονομικής κρίσης και της ανθρώπινης απληστίας.

3 κινηματογραφικές λήψεις με κεντρικό άξονα την οικογένεια Βερνάρδου, τα ένοχα μυστικά της και τα παιχνίδια της μοίρας. 3 κάδρα ενός στιλιζαρισμένου ερωτικού δράματος με αποχρώσεις ψυχολογικού θρίλερ, που εκτυλίσσεται στους κόλπους μίας διεφθαρμένης ελίτ.

Οι προβληματικοί χαρακτήρες, εγκλωβισμένοι ασφυκτικά σε κλειστοφοβικές σκέψεις και βίαια διλήμματα, ραμμένοι σε ένα διαρκές παιχνίδι με την υπαρξιακή αγωνία, έλκονται από αυτό που τους τρομάζει. Μία αλλαγή ρόλων που φανερώνει στους ήρωες το τέρας που κρύβουν, οδηγώντας τους στην ακροβασία μεταξύ πραγματικού και κατασκευασμένου.

Μια μελαγχολική και ρετρό Πλάκα στήνει το πλαίσιο της αντίστροφης μέτρησης, μέσα στο οποίο η κυνική πραγματικότητα θα πλέξει τον κύκλο της, μέχρι να ρίξει τους τίτλους του τέλους…

Βιογραφικό Συγγραφέα

Γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1984 στη Σπάρτη.

Σπούδασε στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία. Το 2017 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το Πρόγραμμα Κατάρτισης στο Management. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας και Ωδικής, με σπουδές στο πιάνο και στην ακουστική κιθάρα. Μιλάει Αγγλικά & Γερμανικά.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διετέλεσε επικεφαλής της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Ζωή», καθώς και μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης. Είναι πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Λακωνικός», ενώ από το 2018 υπηρετεί τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης ως μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου.

Για 13 χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής στον ιδιωτικό χώρο της εκπαίδευσης, με παράλληλη επαγγελματική δραστηριοποίηση στο ραδιοφωνικό σταθμό Fly 89.7. Μάλιστα, τo 2017 η ενημερωτική εκπομπή του βραβεύτηκε στην κατηγορία «Best Broadcast» των «Regional Media Awards».

Σήμερα, ως ένας εκ των συνιδρυτών της Κοιν.Σ.Επ. «Vamvakou Revival», καταπιάνεται με το εγχείρημα «Αναβίωσης της Βαμβακούς», το οποίο πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Από τις εκδόσεις Πνοή το 2017 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του «Εκεί Που Πετάει Ο Νους» και το 2020 η «Κλεψύδρα».

Τίτλος: Κλεψύδρα

Συγγραφέας: Χάρης Βασιλάκος

Σελ. 256

Διαστάσεις 14Χ21

Τιμή: 13 €

ΙSBN 978-618-5307-93-6

Ημερ. κυκλοφορίας 1/2020

Κωδικός: 20121