Μαθητές της ομογένειας στο ΚΠΕ Μολάων

Το ΚΠΕ Μολάων είχε και φέτος τη χαρά να φιλοξενήσει μαθητές του σχολείου ομογένειας «Σωκράτης – Δημοσθένης» του Μόντρεαλ Καναδά στην περιοχή μας, συνεχίζοντας τη συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία επτά συνεχόμενα χρόνια με την ομογένεια. Η δράση αυτή είναι μέρος των δραστηριοτήτων του ΚΠΕ για υποστήριξη και διάδοση της κουλτούρας της περιοχής μας σε σχολεία εκτός Ελλάδος.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές την πατρώα γη, την ιστορία της, τις συνήθειες των κατοίκων της, τα τοπικά προϊόντα και να ενισχύσουν τα στοιχεία εκείνα της ταυτότητάς τους ως συνέχεια του πολιτισμού της χώρας μας.
Κατά την παραμονή τους στο ΚΠΕ Μολάων με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ υλοποίησαν δράσεις σε όλη την περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας από τα σπήλαια της Καστανιάς έως την Πλύτρα, τους Μολάους και τη Μονεμβασιά. Η παραμονή των 22 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών έκλεισε με εκδήλωση που συμμετείχε ο ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΛΑΩΝ «ΟΙ ΜΥΛΟΙ» που με προθυμία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΚΠΕ ΜΟΛΑΩΝ. Παρουσιαστήκαν χοροί της πατρίδας μας από εφηβικές ομάδες του ομίλου, όπου η συμμετοχή των παιδιών της ομογένειας ήταν εντυπωσιακή. Οι νεαροί ομογενείς μας αποχαιρέτησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή μας , για το ΚΠΕ Μολάων, για τη φιλοξενία μας, με την υπόσχεση ότι την επόμενη χρονιά θα επισκεφθούν κάποιοι άλλοι νεαροί τον τόπο μας. Το ΚΠΕ ΜΟΛΑΩΝ ευχαριστεί τον ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΜΟΛΑΩΝ «ΟΙ ΜΥΛΟΙ» και την εξαιρετική δασκάλα τους Φανή Κολλιάκου για την συμμετοχή τους στην όμορφη αυτή εκδήλωση.

????????????????????????????????????