Vamvakou Revival | Το V.Lab ταξιδεύει στη Σπάρτη!

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σας και σας καλεί να το γνωρίσετε: Το υπερσύγχρονο κέντρο STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics), που λειτουργεί στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς από την Vamvakou Revival και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, ταξιδεύει στη Σπάρτη!

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 10:00-13:00, το V.Lab, με τον εξοπλισμό του και τους εκπαιδευτικούς του, ταξιδεύει στη Σπάρτη κι έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σας. Εκπαιδευτικά ρομπότ, Lego, 3D εκτυπωτές, πλακέτες προγραμματισμού, παιχνίδια μαθηματικών σας περιμένουν να τα γνωρίσετε!

Η Vamvakou Revival υποδέχεται μικρούς και μεγάλους εν δυνάμει επιστήμονες, στο Παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης, σε μία μέρα αφιερωμένη στην τεχνολογία και την καινοτομία, με επιδείξεις, δοκιμασίες και πειραματισμό για παιδιά 5 ετών και άνω. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους προσφερόμενους κύκλους μαθημάτων και το περιεχόμενό τους, να επιλέξουν ποιος είναι αυτός που τους ται-ριάζει, να μιλήσουν με εκπαιδευτικούς για τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

Το πρόγραμμα τα έχει όλα!

Τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα μάθουν πώς να προγραμματίζουν εκπαιδευτικά ρομπότ, να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με τον προγραμματισμό δικών τους εφαρμογών στα κυκλώματα Microbit, ενώ οι πιο τολ-μηροί και δημιουργικοί θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους σε 3D περιβάλλον σχε-δίασης και θα γνωρίσουν πώς λειτουργεί η τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων.

Οι γονείς με τη σειρά τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που υλοποιούνται στο V.Lab, κάθε Σαββατοκύριακο και να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης, όπως απαιτεί η σύγχρονη εποχή. Τέλος, θα μπορούν, μέσα από δη-μιουργικό διάλογο, να διατυπώσουν τις απορίες τους για τις συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να αντιληφ-θούν τα οφέλη των προσφερόμενων προγραμμάτων στο δικό τους παιδί!

Σημείο συνάντησης: Παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης

Είσοδος δωρεάν.

Λίγα λόγια για το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF)

Στο V.Lab υλοποιούμε καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν τις έννοιες της Επι-στήμης, της Ρομποτικής, των Μαθηματικών, της Μηχανικής, της Βιολογίας, των Τεχνών και της Πληροφορικής. Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο και προσφέρονται δωρεάν σε όλους μέχρι και τον Φεβρουά-ριο, ως γνωριμία με τα νέα προγράμματα και τις νέες τεχνολογίες.

Μαθητές όλων των βαθμίδων έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν εκπαιδευτική ρομποτική, μία σχετικά καινούρ-για επιστήμη που συνδυάζει στοιχεία προγραμματισμού, τεχνητής νοημοσύνης, μηχανικής, μαθηματικών, φυ-σικών επιστημών και μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ένα σύγχρονο εργαστήριο Μηχανικής λειτουρ-γεί στο V.Lab, όπου 3D εκτυπωτές τελευταίας γενιάς είναι διαθέσιμοι για τους μικρούς μηχανικούς, να δη-μιουργήσουν και να τυπώσουν ό,τι βάλει ο νους τους.

Στοχευμένα αυτοτελή εργαστήρια διοργανώνονται τα Σαββατοκύριακα με στόχο τα παιδιά να εισάγονται στον μαγικό κόσμο των επιστημών. Κάθε εργαστήριο κι ένα διαφορετικό θέμα, μία διαφορετική επιστήμη.

Λίγα λόγια για την Vamvakou Revival

Μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό έχοντας την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), τον Αύγουστο του 2018, ίδρυσαν τον οργανισμό Vamvakou Revival που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το εγχείρημα της Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Ο οργανισμός οραματίζεται τη δημιουργία μιας νέας κοινότητας και ενός χωριού «πρότυπου» βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη με στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων, μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλη-σης και την εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια το χωριό να σφύζει από ζωή, να ακουστούν ξανά παιδικές φωνές και να χτυπήσει το κουδούνι στο σχολείο του χωριού.

#V.Lab #VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233 www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg