Χριστουγεννιάτικη εορτή και παζάρι στο 2ο Δ.Σ. Σπάρτης

Σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα χρωμάτων, μουσικής πανδαισίας, τραγουδιών, θεατρικού παιχνιδιού, παραμυθιών, ευρηματικών κατασκευών, φαντασίας, ευχών και χαράς, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, στις 5:00 μ.μ., η Χριστουγεννιάτικη εορτή και το παζάρι στο 2ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, οι αίθουσες του σχολείου γρήγορα κατακλύστηκαν από παιδιά, γονείς και φίλους του σχολείου και η εορτή και το παζάρι άρχισαν. Τα παιδιά όλων των τάξεων επιδόθηκαν στην κατασκευή ευχητήριων καρτών, με την καθοδήγηση της εικαστικού του σχολείου, κ. Γεσθημανής Χαντζή, άκουσαν πρωτότυπα παραμύθια από τις συγγραφείς παραμυθιών, κ.κ. Ποτούλα Πασχαλίδη και Ελένη Βλάχου, και σκέφτηκαν το δικό τους ευρηματικό τέλος για κάποια από τις διηγήσεις, ενώ εμπλέχτηκαν σε θεατρικό παιχνίδι, με τη θεατρολόγο του σχολείου, κ. Ιωάννα Ματσουκατίδου.

Φυσικά, το διάστημα αυτό, γονείς και φίλοι του σχολείου έκαναν τις αγορές τους στο πλούσιο παζάρι που περιείχε από μικρές χριστουγεννιάτικες κατασκευές, στεφάνια, ημερολόγια, στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δένδρο, κηροπήγια, διακοσμητικά δενδράκια μέχρι πίνακες ζωγραφικής κατασκευασμένα όλα από μαθητές, εκπαιδευτικούς και φίλους του σχολείου.

Δεν άργησε όμως να εμφανιστεί και ο Αϊ-Βασίλης από την Καισαρεία, γεμάτος δώρα και ευχές για μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στις 8:00 μ.μ., με την υπόσχεση Συλλόγου Γονέων και εκπαιδευτικών, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια εξίσου δυναμική παρουσία και τα επόμενα Χριστούγεννα.

Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δαράκη, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κ. Μαρίνο Σχίζα, για τη διαρκή παρουσία του ίδιου και του Διοικητικού του Συμβουλίου στο σχολείο, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς και φίλους του σχολείου που τις προηγούμενες ημέρες διέθεσαν πολλά από τα απογεύματά τους και εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την κατασκευή ευφάνταστων δώρων και κατασκευών για την πλαισίωση του παζαριού.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κ. Μαρίνος Σχίζας, ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις και ευχαρίστησε τους γονείς για την άμεση ανταπόκρισή τους σε κάθε κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων, για τον πλούσιο μπουφέ με εδέσματα που ετοίμασαν, καθώς και για την πολύτιμη συνεισφορά τους σε τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν τις επόμενες ημέρες σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Το ποσόν των χρημάτων που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για την αγορά πειραματικών συσκευών και διατάξεων, στα πλαίσια των μαθημάτων Φυσικών και Μελέτης Περιβάλλοντος.