Το Υδρόμελι Λακωνίας απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της Πολωνίας (video)

FLY Αποκλειστικό

Το MONO Ελληνικό Υδρόμελι!

Πριν από λίγα 24ωρα σε ένα μεγάλο διαγωνισμό που έλαβε χώρα στην Πολωνία, ένα Λακωνικό προϊόν κατέκτησε την κορυφή. Ο λόγος για το Υδρόμελι της οικογένειας Σωτήραλη από τη Νεάπολη Λακωνίας, που κέρδισε το πρώτο βραβείο για την καινοτόμο πατέντα της και την παραγωγή του ΥΔΡΟΜΕΛΙ.

Για αυτή την τεράστια επιτυχία μίλησε στον FLY ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής κ.Σωτήραλης.

Θεωρείται πρόγονος όλων των ποτών που προέρχονται από ζύμωση και οι ρίζες του χάνονται στο βάθος του χρόνου. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει το πάντρεμα αποκλειστικά του μελιού και του νερού. Έπεται ζύμωση διάρκειας περίπου 18-24 μηνών σε δρύινα βαρέλια. Το όνομα του, σύμφωνα με την παράδοση, δόθηκε από το μήνα του μέλιτος, όπου όπως λέγεται το κατανάλωναν οι νεόνυμφοι καθ΄ όλη τη διάρκεια, για έναν μελλοντικά «γλυκύ» γάμο. Κατά τη μυθολογία το περίφημο νέκταρ των Θεών ήταν το Υδρόμελι.

Πέρα από το ιδιαίτερο χρώμα και το μεθυστικό άρωμα, το Υδρόμελι διαθέτει τονωτικές ιδιότητες. Σερβίρεται δροσερό ή με παγάκια σαν λικέρ.

Συσκευασία: 50ml, 250 ml & 500 ml

“​Τ​ο υδρόμελο​ ​της ​​ ​«​Sotirale-Bio​» είναι ένα παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό, παραγόμενο από μέλι και νερό μέσω ζύμωσης, το οποίο διαθέτει έντονη οσμή μελιού, ευχάριστη, γλυκιά και ελαφρώς όξινη γεύση, που ισορροπεί μεταξύ μελιού και κρασιού, και γεμάτη υφή στο στόμα.”

Το Υδρομέλι παρασκευάζεται από 3 ειδών μέλι: Θυμαρίσιο, Ρεϊκίσιο, Ανθέων και νερό βάσει πατροπαράδοτης συνταγής. Υφίσταται φυσική ζύμωση σε βαρέλια με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός υδρόμελου με περιεκτικότητα 8% σε αλκοόλ. Πίνεται παγωμένο ή σκέτο μετά το φαγητό.

sotirale family