«Όραμα μου ένας δήμος που πρωτοστατεί»

Petite Perle 300×250

Η υποψήφια Ευαγγελία – Άννα Ορφανουδάκη μιλά για το αύριο του Μαλεβιζίου και τους στόχους για τον τόπο της

Η Άννα Ορφανουδάκη, είναι μια νέα γυναίκα, μορφωμένη και με μεγάλη διάθεση προσφοράς. Διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που ζητά ένας υποψήφιος δήμαρχος για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του, παρουσιάζοντας στους ψηφοφόρους του μια γενιά υποψηφίων με δυναμισμό, ικανότητες, ανοικτούς ορίζοντες και φρεσκάδα.

Η κάθοδος της στις δημοτικές εκλογές στο πλευρό του Κώστα Μαμουλάκη μόνο τυχαία δεν είναι. Έχει όραμα για τον τόπο της και θέλει να τον βοηθήσει να πάει μπροστά.
Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, μιλά με ειλικρίνεια, για την επιλογή της, τη στόχευση και όσα πρέπει να γίνουν προτεραιότητα την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε στις εκλογές και ν' ασχοληθείτε με τα κοινά; Είναι η πρώτη σας φορά;

«Καθώς κανείς μεγαλώνει και οι ευθύνες του αυξάνονται, αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά όσα συμβαίνουν γύρω του χωρίς να παρεμβαίνει για να βελτιώσει τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει και εργάζεται. Είναι σημαντικό όλοι να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που διαμορφώνονται και μας αφορούν και να μην αφήνουμε το μέλλον μας στους άλλους.
Δυστυχώς όμως, σε πολύ μεγάλο βαθμό, οι άνθρωποι στις μέρες μας δεν ενδιαφέρονται και απαξιώνουν διαδικασίες που τους αφορούν άμεσα. Γι' αυτό κι εγώ κόντρα σε αυτή την λογική κατέρχομαι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως υποψήφια. Νομίζω ότι η δεδομένη χρονική στιγμή μου δίνει τη δυνατότητα, με βάση το γνωστικό μου αντικείμενο αλλά και την εργασιακή εμπειρία που έχω αποκτήσει, όλα αυτά τα χρόνια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και την προηγούμενη συμμετοχή μου κατά τα μαθητικά αλλά και τα φοιτητικά μου χρόνια σε διάφορες κοινωφελής ομάδες, να ανταποκριθώ σε καίρια ζητήματα για τον τόπο μου. Κι αυτό αφορά όχι μόνο ζητήματα ενέργειας και οικονομίας, που άπτονται των σπουδών μου, αλλά πρωτίστως παιδείας, καθώς η παιδεία πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί όλους».

Η περιοχή διψά για ανάπτυξη

Σε ποιους τομείς θεωρείται πως πρέπει να δοθεί έμφαση σε περίπτωση που οι πολίτες ανανεώσουν τη θητεία της παρούσας δημοτικής Αρχής;

«Ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος Δήμος καλύπτοντας μία έκταση περίπου 96.000 στρεμμάτων, με εκτάσεις παραθαλάσσιες και ημιορεινές. Τα έργα που έχουν γίνει την τελευταία οκταετία ξεπερνούν τα 1.500 και θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχουν ακόμη τόσα πολλά να γίνουν, λόγω της έκτασης του αλλά και γιατί ποτέ δεν σταματάει κανείς να διψάει για ανάπτυξη, εξέλιξη και καλλιέργεια. Για εμένα πέραν των δρόμων, που ταλαιπωρήθηκαν από τις τόσες φετινές βροχές και δυστυχώς συνήθως ο πολίτης στέκεται μόνο σε αυτό, είναι σημαντική η παιδεία και η συνέχιση της στήριξης των διάφορων αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Θα πρέπει με δράσεις η νεολαία να ενεργοποιηθεί και να αρχίσει να "σκαλίζει" και να μορφώνεται πέραν του σχολικού βιβλίου. Είναι πραγματικά αμέτρητοι οι τομείς με τους οποίους μπορεί κανείς να ασχοληθεί. Η τοπική ιστορία του κάθε χωριού, που είναι τόσο πλούσια, τα λαογραφικά μουσεία, τα ιστορικά σημεία, τα περάσματα και οι αρχαιολογικοί χώροι στολίζουν κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου. Η δημοτική Αρχή την τελευταία οκταετία έχει αλλάξει άρδην όλες τις περιοχές. Όποιο χωριό ή οικισμό αποφασίσει κανείς να επισκεφτεί θα ανακαλύψει, από τη Δημοτική Πικανοθήκη στην Τύλισο "Μπότης Θαλασσινός", τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Γαζίου, μέχρι μουσεία και ανδριάντες, προγόνους άξιους να τους θυμάται κανείς και ίσως αρχίσει να μιλάει ξανά για αξίες και ιδανικά. Αυτό λείπει από την νεολαία μας σήμερα και πρέπει να βρούμε κίνητρα για να την τροφοδοτήσουμε».

Πως οραματίζεστε το μέλλον του Δήμου Μαλεβιζίου;

«Για εμένα αυτός ο προικισμένος Δήμος έχει την δυνατότητα να ξεχωρίσει πανελλαδικά. Βρισκόμαστε στο κέντρο της Κρήτης, διαθέτοντας πλεονεκτήματα τουριστικού αλλά και πρωτογενή τομέα, πολιτισμικά μαργαριτάρια σε κάθε σημείο του Μαλεβιζίου και ανθρώπους που και με το χαρακτήρα αλλά και με την τεχνογνωσία τους μπορούν να φέρουν την επανάσταση σε πολλά επίπεδα. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να αρχίσουμε ενεργά να ασχολούμαστε σε όποιο πόστο και αν βρισκόμαστε. Εγώ οραματίζομαι το Δήμο Μαλεβιζίου να πρωτοστατεί, όπως ήδη κάνει έναντι των άλλων Δήμων, σε τομείς πολιτισμού, σε θέματα πρωτογενή τομέα, αλλά και αριστείας των μαθητών του. Για να γίνει αυτό, ο Δήμος μας έχει ανάγκη τόσο από την πολυετή εμπειρία όσο και από τον ενθουσιασμό της νεότητας. Έχει ανάγκη από δημιουργία βασισμένη στη γνώση που θα δίδεται και θα συμπληρώνεται από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Έχει δηλαδή ανάγκη από συνεργατικότητα, από ομόνοια και ομοψυχία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε όλοι να πάμε μπροστά. Και αυτό είναι θέμα αντίληψης και θέμα παιδείας που πρέπει να καλλιεργηθεί από όλους μας».

Θαυμάζω τον Κ. Μαμουλάκη

Τι είναι αυτό που βλέπετε στο πρόσωπο του Kώστα Μαμουλάκη που δεν το διαθέτουν οι αντίπαλοι του σε αυτές τις εκλογές;

«Για εμένα ο Κώστας Μαμουλάκης, διαθέτει πληθώρα θετικών στοιχείων που με κάνουν να τον εμπιστεύομαι και να συμπορεύομαι μαζί του. Διαθέτει ευφυία και οξυδέρκεια, τεράστια εμπειρία και εργατικότητα, ευγένεια ψυχής, και το σημαντικότερο ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο. Θαυμάζω τους ανθρώπους που διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά και ο Κώστας Μαμουλάκης τα διαθέτει όλα αυτά μαζί. Διαθέτει τετράγωνη λογική, έχοντας τελειώσει με αριστεία το σχολείο, με υποτροφία το Πολυτεχνείο και πολυάριθμες διακρίσει σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής του πορείας. Πέραν τούτου, δεν φτάνει κανείς να είναι έξυπνος, χρειάζεται να είναι και εργατικός. Πόσα μυαλά δεν χάθηκαν διότι δεν μπόρεσαν να πειθαρχήσουν στον εαυτό τους; Ο κ. Μαμουλάκης είναι παραγωγικός και αποδοτικός. Από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, τρέχει σε όλα τα σημεία του Δήμου, διαπιστώνει από κοντά τις ανάγκες που δημιουργούνται και ασχολείται προσωπικά και άμεσα με όσα προβλήματα προκύπτουν.
Επιπρόσθετα, διαθέτει μία ευγένεια ψυχής που μου προκαλεί θαυμασμό. Είναι αρκετά τα περιστατικά που γνωρίζω προσωπικά, τα οποία και αφορούν στην βοήθεια, οικονομική και μη, που προσέφερε σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.
Περιστατικά που δεν πρέπει να αναφέρονται, αλλά κάποιες φορές αισθάνεται κανείς την ανάγκη να μιλήσει γι' αυτά. Τέλος, δεν μπορώ να μην σχολιάσω το ότι προχωράει μπροστά με πολιτικό πολιτισμό, με σεβασμό προς τους αντιπάλους του και με υποστήριξη και αγάπη για όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και ιδιαιτέρως στους νέους που είναι και η ελπίδα του τόπου».

Ποια είναι η Ευαγγελία – Άννα Ορφανουδάκη

Η Ευαγγελία – Άννα Ορφανουδάκη, είναι το τρίτο παιδί του Σαμψών Ορφανουδάκη, δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω, και της Αγγελικής Τσαγκαράκη δικαστικής υπαλλήλου στην Εισαγγελία Ηρακλείου. Διαθέτει πτυχίο Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και δύο Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στην "Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον", της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στα Φωτοβολταϊκα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Επίσης έχει λάβει διπλώματα γλωσσομάθειας στην αγγλική, την γαλλική και την ιταλική γλώσσα. Εργάζεται στον τομέα του περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα στο ερευνητικό Κέντρο Τεχνολογίας Υλικών και Φωτονικής (ΚΕΤΥΦ), στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Έχει επίσης συμμετάσχει σε σεμινάρια και συνέδρια Διεθνούς Εμπορίου & Εξαγωγών, συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και Μαθησιακής Αγωγής στην Ελλάδα αλλά και σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ