Την ανατροπή την έκανε το Γάζι – Αποδείχθηκε το δυνατό χαρτί του Μενέλαου Μποκέα – Ο ρόλος του Σπύρου Καλλέργη

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η ροή των χθεσινών αποτελεσμάτων φάνηκε ότι η βραδιά θα είναι δύσκολη για τον Κώστα Μαμουλάκη.

Από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα ήταν οφθαλμοφανές ότι θα δεχθεί πλήγμα στην εκλογική περιφέρεια Γαζίου και πως τίποτα δεν θα θύμιζε το 2014 αφού η ψαλίδα άρχισε να κλείνει, και να βρίσκεται μόνο μια ανάσα μπροστά από το Μενέλαο Μποκέα.

Και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί.

Στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Μαμουλάκης είχε ποσοστό 78,49% και 8066 ψήφους στη Δημοτική Ενότητα Γαζίου.

Σε αυτές τις εκλογές ο κ. Μαμουλάκης, έχασε ποσοστό 41,41% και 3932 ψήφους, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 37,08% και 4134 ψήφους, στην Εκλογική Περιφέρεια του Γαζίου, (σ.σ το ποσοστό αυτό είναι σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα και αναμένεται η τελική ανακήρυξη από το πρωτοδικείο).

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Μενέλαος Μποκέας έκανε περίπατο σε αυτή τη διαδρομή, συγκεντρώνοντας ποσοστό 49,78% και 5550 ψήφους (πάντα σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα), με τη διαφορά τους να καταγράφεται στις 1416 ψήφους.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Καλλέργης συγκέντρωσε ποσοστό 10,30% στην εκλογική Περιφέρεια Γαζίου και 1148 ψήφους καταφέρνοντας να είναι ο ρυθμιστής των εκλογών πηγαίνοντας την εκλογική διαδικασία σε δεύτερο γύρο.

Ήττα στο Γάζι δέχθηκε και η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μιχάλης Χουστουλάκης που συγκέντρωσε 2,84% και 317 ψήφους.

Ακολουθούν αναλυτικοί πίνακες από τα εκλογικά τμήματα της εκλογικής περιφέρειας του Γαζίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ