Oι απαντήσεις των θεμάτων στα Αρχαία από το φροντιστήριο ΚΥΚΛΟΣ και το fonimaleviziou.gr

Petite Perle 300×250

Το φροντιστήριο ΚΥΚΛΟΣ στο Γάζι και τo fonimaleviziou.gr δημοσιεύουν τις απαντήσεις των θεμάτων στο μάθημα των Αρχαίων.

Αναλυτικότερα, σχετικά με τα σημερινά θέματα Αρχαίων προσανατολισμού της ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων,τα θέματα Α1.α, β ήταν προσαρμοσμένα στη νέα μορφή εκφωνήσεων όπως αυτή ορίστηκε από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι υποψήφιοι που είχαν πλήρη εποπτεία του κειμένου δεν θα αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.

Τα θέματα Β1, Β2 ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, το Β3 ήταν θέμα κλειστού τύπου, το Β5 ζητούσε επεξεργασία παράλληλου κειμένου όπως είχε οριστεί στη νέα μορφή εξέτασης των Αρχαίων Ελληνικών ενώ κανένα από τα παραπάνω δεν είχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Το αδίδακτο κείμενο, που είναι απόσπασμα από το έργο Κυνηγετικός του Ξενοφώντα , δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες δυσκολίες στην επεξεργασία του. Οι μαθητές κλήθηκαν να μεταφράσουν 5 σειρές από το αρχαίο κείμενο και να απαντήσουν σε μια ερμηνευτική ερώτηση, όπως ορίζει ο νέος τρόπος εξέτασης , που δεν παρουσίαζε καμία δυσκολία, ήταν εύστοχα διατυπωμένη και η απάντηση ήταν προφανής. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις γραμματικής που δεν παρουσιάζουν καμία απολύτως δυσκολία. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά στα ζητούμενα δεν υπάρχει άσκηση συντακτικής αναγνώρισης όρων του αρχαίου κειμένου. Τέλος ενδεχομένως η διατύπωση του τελευταίου ερωτήματος Γ4β. να προκάλεσε σύγχυση στους υποψηφίους , ενώ στην πραγματικότητα η άσκηση δεν παρουσίαζε καμία δυσκολία καθώς το ζητούμενο ήταν απλώς μετατροπή από παθητική σε ενεργητική σύνταξη.

Καλομοίρη Κατερίνα

Σταυρακάκη Νατάσα

Φροντιστήριο «ΚΥΚΛΟΣ» στο Γάζι

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ