Με αγκαλιές υποδέχτηκαν τον Λ. Αυγενάκη στο Γάζι (φωτ + video)

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Την πόλη του Γαζίου επισκέφτηκε χθες το απόγευμα ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος «οργώνει» όλο το νομό Ηρακλείου προβάλλοντας το πρόγραμμα της παράταξης.

Τον κ. Αυγενάκη προλόγισε ο δημοσιογράφος Κώστας Τριγώνης, ο οποίος με πολύ θερμά λόγια μεταξύ άλλων τόνισε: "Καλωσορίζουμε τον Λευτέρη Αυγενάκη. Έναν άνθρωπο αυτοδημιούργητο και στη ζωή και στην πολιτική. Τον παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια να έχει αλλάξει τα κομματικά δεδομένα. Με την πολιτική, την τακτική, την ανθρωπιά και την απλότητά του έχει πλησιάσει τον απλό άνθρωπο. Ελπίζουμε πολλά στην παράταξη. Ελπίζουμε και με την παρουσίαση του  Κυριάκου Μητσοτάκη να κατορθώσετε να βάλετε τα πράγματα σε μία νέα βάση. Έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε. Από όποιο μετερίζι κι αν είστε δεν θα ξεχάσετε τα προβλήματα της Κρήτης που τόσο καλά γνωρίζετε".

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κώστα Τριγώνη, έναν άνθρωπο με εμπειρία και σοφία όπως είπε, αλλά και τον Άρη Σαλούστρο που τους συνδέει μία καθαρή και γνήσια φιλία χρόνων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρόεδρο της Κοινότητας Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "μπορεί κανείς να κάνει ωραια πράγματα επειδή έχει μεράκι, όμως αυτό δεν αρκεί… Στη δική σας περίπτωση ο τόπος σας επέλεξε για το ήθος, την εργατικότητά σας και την εθελοντική προσφορά. Όμως είδαμε το τι σημαίνει πρώτη φορά Αριστερά στην Ελλάδα".

Ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με πολλούς προσωπικούς του φίλους από την περιοχή του Γαζίου και μίλησε για την ώρα που έφτασε «να λειτουργήσουμε για πρώτη φορά προοδευτικά και δημοκρατικα στο Ηράκλειο και να δούμε ποιο είναι το συμφέρον για τον τόπο μας, τις οικογένειές μας, για εμάς τους ίδιους. Αν στις 8 Ιουλίου δεν έχουμε αυτοδυναμία μεσούσης της τουριστικής σεζόν θα είμαστε στην αβεβαιότητα. Γι' αυτό χρειάζεται να ψηφίσουμε μία σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση με ένας σοβαρό άνθρωπο όπως ο Κυριακός Μητσοτάκης και όχι μία πολιτική συμμορία».

«Θέλουμε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα. Να στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη την πατρίδα μας και τον τόπο μας. Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό του Ηρακλείου είναι τόσο ισχυρό που πρέπει να έχουμε 4 βουλευτικές έδρες. Ήρθε η ώρα να γράψουμε τη δική μας ιστορία, αλλάζοντας τα ποσοστά και τη νοοτροπία της Κρήτης», τόνισε ο κ. Αυγενάκης καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

«Στη νέα κυβέρνηση δεν θα είμαι ο γραμματέας του κόμματος. Θα έχω άλλη θέση γι' αυτό σας ζητώ έναν από τους τρεις σταυρούς προτίμησής σας. Δώστε μου τη δύναμη και θα σας την επιστρέψω με δουλειά και έργο», τόνισε με νόημα ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Αυγενάκης χαλαρώνοντας μίλησε και με τη νέα γενιά του Γαζίου, ενώ δεν παρέλειψε να παίξει ποδοσφαιράκι μαζί τους, όμως αποδείχτηκε κακός παίκτης, αφού τα πιτσιρίκια έβαλαν τα γκολάκια τους και κέρδισαν τον αγώνα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ