Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ιωάννινα Τα εγκαίνια της πολυεθνικής εταιρείας,Team Viewer, στην ελληνική Περιφέρεια.

Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της πολυεθνικής εταιρείας TeamViewer, έγιναν το μεσημέρι στα Ιωάννινα, παρουσία του υφυπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκου Παπαθανάση, του Αθανάσιου Κυριαζή ειδικού Γραμματέα Έρευνας Τεχνολογίας, του Περιφερειάρχη Ηπείρου, του Δημάρχου Ιωαννίνων, υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας και εκπρόσωπων τοπικών φορέων.

Ο ειδικός Γραμματέας Έρευνας Τεχνολογίας, κ. Κυριαζής, εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό και μετέφερε τον χαιρετισμό του. Όπως τόνισε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης , δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθημερινά, για ζητήματα έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης, καθώς θεωρεί ότι για την ανάπτυξη της χώρας, ένας βασικός πυλώνας της είναι η έρευνα και η τεχνολογία».

Ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκος Παπαθανάσης, με τη σειρά του, απευθυνόμενος στα στελέχη της εταιρείας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός, το οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο για την χώρα. «Η Ελλάδα» τόνισε «γυρίζει σελίδα, μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας και μεταρρυθμιστικής απραξίας».

Ο κ. Παπαθανάσης συνέχισε λέγοντας:«Το γεγονός αυτό είναι σπουδαίο, το χαιρετίζουμε, το καλωσορίζουμε και πιστεύουμε πως αυτό, είναι ένα κομμάτι από αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε να γίνει η πατρίδα μας το success story της Ευρώπης, θέλουμε να αντιστρέψουμε το drain brain». Παράλληλα τόνισε πως η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση, έχει αρχίσει να αντανακλάται σε πολλούς δείκτες που έχουν σχέση με την Οικονομία, και πρόσθεσε: «Έχουμε νομοθετήσει, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επενδυτές. Επισπεύδεται η διαδικασία των επιχειρηματικών σχεδίων, έτσι ώστε να αισθάνονται ότι μπορούν να έρθουν και να επιχειρήσουν στην Ελλάδα. Το μείγμα το οποίο θέλουμε να πετύχουμε, τεχνολογία-καινοτομία και παραδοσιακές επενδύσεις, είναι εκείνο που απαιτεί παρουσία εταιρειών όπως η TeamViewer στην πατρίδα μας».

Κατά τον χαιρετισμό τους στην εκδήλωση τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, καλωσόρισαν την εταιρεία και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους. Ο κ. Καχριμάνης, μάλιστα, χαρακτήρισε τα εγκαίνια, μεγάλο ιστορικό γεγονός για την Ήπειρο.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρουσία του Υφυπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκου Παπαθανάση, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Stefan Gaiser Διευθυντή Οικονομικών της εταιρείας TEAM VIEWER, τον Dr. Mike Eissele Δ/ντη Τεχνολογίας και τον Philipp Deutscher.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τα στελέχη της Εταιρίας, ευχήθηκε «το Κέντρο που εγκαινιάζεται σήμερα να είναι χρήσιμο για την επιχείρηση και την περιοχή μας η οποία πλέον αποκτά άλλες προοπτικές στον συγκεκριμένο κλάδο» και υπογράμμισε ότι «αυτή η εξέλιξη, δημιουργεί υποχρεώσεις, ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό, η δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης, στόχος της Περιφέρειας, είναι εντός διετίας, να έχουν κατασκευαστεί κτιριακές εγκαταστάσεις 6.000- 7.000 τετραγωνικών μέτρων, στις οποίες θα μπορούν να στεγαστούν οι πρώτες εταιρίες και στη συνέχεια να γίνει επέκτασή τους, ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις ανάγκες που θα υπάρξουν.

Ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Ν. Παπαθανάσης ανάφερε, ότι η Κυβέρνηση στηρίζει το εν λόγω εγχείρημα, προσθέτοντας πως εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο της πολιτικής της για να επιτευχθεί ο στόχος της Ανάπτυξης.

Το ενδιαφέρον της ΤΕΑΜ VIEWER για τη συμμετοχή της στο Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας, επιβεβαίωσε εκ μέρους των στελεχών της εταιρίας, ο Stefan Gaiser, Διευθυντής Οικονομικών, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπτυξης της στα Ιωάννινα και στις προοπτικές αύξησης των θέσεων εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!