Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Καθολική Εκκλησία- Αναστέλλονται οι λειτουργίες λόγω κορωνοϊού

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Καθολική Εκκλησία- Αναστέλλονται οι λειτουργίες λόγω κορωνοϊού
epa07519444 A handout picture provided by the GHGOly See's press office Vatican Media shows Pope Francis delivers the 'Urbi et Orbi' blessing at the end of the Easter Sunday mass in Saint Peter's square at the Vatican City, 21 April 2019. Easter is celebrated around the world by Christians to mark the resurrection of Jesus from the dead and the foundation of the Christian faith. EPA/VATICAN MEDIA / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος ματαίωσε προγραμματισμένη εκδήλωση λόγω ασθένειας.

H Καθολική Εκκλησία στην Μεσσίνα της Σικελίας εξέδωσε έκτακτα μέτρα ως απάντηση στην ταχεία άνοδο των λοιμώξεων στην Ιταλία. Σε επίσημη δήλωση, οι θρησκευτικές Αρχές της επαρχίας της Σικελίας, έγραψαν: «Ενόψει της εξάπλωσης του κορονοϊού, θεωρείται σκόπιμο να συμμορφωθούμε με ορισμένες διατάξεις και μέτρα υγιεινής. Ως προφύλαξη συμβουλεύουμε να διανέμετε η θεία κοινωνία στα χέρια των πιστών και όχι κατευθείαν στην γλώσσα, όπως συνηθίζεται, καθώς και να αποφεύγετε η σωματική επαφή- χειραψίες».

Συνιστάται επίσης, το δοχείο που περιέχει ιερό νερό, να παραμείνει προσωρινά άδειο.

Οι ιταλικές Αρχές «παλεύουν» για να περιορίσουν το ξέσπασμα του κορονοϊού, την ώρα που στην χώρα καταγράφονται 14 θάνατοι και πάνω από 520 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αρκετές εκκλησίες, τόσο στο βόρειο τμήμα της χώρας- το κέντρο της εστίας- όσο και στο νότο, είναι επίσης σε αυξημένη κατάσταση συναγερμού.

Οι θρησκευτικές αρχές στην Πάντοβα, την Βιτσέντσα και το Μιλάνο, κοντά στις περιοχής της κόκκινης ζώνης του κορονοϊού στην Ιταλία, ανέστειλαν όλους τους θρησκευτικούς εορτασμούς μέχρι την προσεχή Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων κατηχισμού των παιδιών.

Παράλληλα, οι γάμοι και οι κηδείες θα τελούνται μόνο παρουσία πολύ στενών συγγενών.

Την ίδια ώρα, ο Πάπας Φραγκίσκος ακύρωσε προγραμματισμένη εκδήλωση καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα στην υγεία του. Μάλιστα, τον είδαν να βήχει και να φυσά τη μύτη του, γεγονός που επιβεβαιώνει τις φήμες περί αρρώστιας, όχι όμως κορωνοϊού.

Ο 83χρονος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εμφάνισε μια μικρή αδιαθεσία, ανακοινώθηκε. «Μπορούσε να τηρήσει το πρόγραμμά του, ωστόσο προτίμησε να ξεκουραστεί κοντά στη Σάντα Μαρία στο Βατικανό, σε ξενοδοχείο, όπου διαμένει μόνιμα» υποστήριξαν εκπρόσωποί του.

Επίσης, τον είδαν να αγγίζει και να φιλά τα χέρια και τα κεφάλια του ποιμνίου του, καθώς περπατούσε στους διαδρόμους του Αγίου Πέτρου. Η ασθένεια του πάπα έρχεται εν μέσω του ξεσπάσματος της επιδημίας του κορωνοϊού. Ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας, ο Άντζελο Μπορέλι, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν πως για τους δύο θανάτους ευθυνόταν ο κορωνοϊός.