Σκάνδαλα και απιστίες στο Παλάτι: Η αιώνια προδοσία του Κάρολου προς τη Νταϊάνα

Σκάνδαλα και απιστίες στο Παλάτι: Η αιώνια προδοσία του Κάρολου προς τη Νταϊάνα
Η μακρόχρονη παράνομη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα και ο τραγικός θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι.

Το πρόσωπο που προκάλεσε αναμφισβήτητα τους ισχυρότερους κλυδωνισμούς στον Οίκο των Ουίνδσορ ήταν αυτό του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, εξαιτίας ενός γάμου, μιας παράνομης σχέσης, ενός διαζυγίου και ενός τροχαίου δυστυχήματος.

Ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου του Ηνωμένου Βασιλείου γεννήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στα μέσα Νοεμβρίου του 1948 και αφού απέκτησε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και υπηρέτησε στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και στο Βασιλικό Ναυτικό από το 1971 έως το 1976, έκρινε ότι ήρθε η ώρα να παντρευτεί.

Θα γνωρίσει την όμορφη 16 χρονη λαίδη Νταϊάνα Φράνσις (γεννημένη Σπένσερ), μέλος μιας οικογένειας της βρετανικής αριστοκρατίας με πατέρα κόμη, τον Νοέμβριο του 1977, στην εξοχή.

Εκείνη την εποχή ο Κάρολος ήταν σε σχέση με τη μεγαλύτερη αδελφή της, τη λαίδη Σάρα, αλλά μόλις είδε τη νεαρή κοπέλα αισθάνθηκε κάτι να σκίρτησε μέσα του.

Την κάλεσε για ένα Σαββατοκύριακο ιστιοπλοΐας πάνω στο βασιλικό γιοτ «Britannia» και ακολούθησε μια πρόσκληση προκειμένου να περάσουν μαζί ένα ξέγνοιαστο διήμερο στο Balmoral, την κατοικία της βασιλικής οικογένειας στη Σκοτία, τον Νοέμβριο του 1980. Τότε ήταν που η Νταϊάνα συνάντησε και τη βασιλική οικογένεια, η οποία την καλοδέχθηκε. Θα αρραβωνιαστούν τον Φεβρουάριο του 1981.

Το χέρι της Νταϊάνα κοσμούσε εκείνη την ημέρα ένα λαμπερό δαχτυλίδι που αποτελούνταν από 14 διαμάντια τα οποία περίκλειε ένα οβάλ μπλε ζαφείρι που ήταν πάνω σε λευκό χρυσό 18 καρατίων. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ θα της δώσει ως δώρο αρραβώνων μια καρφίτσα από ζαφείρι και διαμάντι.