Λαύριο: «Ζητήσαμε την αναβολή ολόκληρης της αγωνιστικής»

Ο πρόεδρος του Λαυρίου, Γιάννης Ψαράκης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ.

Λαύριο: «Ζητήσαμε την αναβολή ολόκληρης της αγωνιστικής»

Οι τελευταίες εξελίξεις κρίνουν αβέβαιο το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ καθώς η 26η αγωνιστική της Basket League βρίσκεται στο αέρα.

Η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην αγωνιστεί κόντρα στην Κύμη οδηγεί σε δυσμενή θέση το Λαύριο που θα δώσει μάχη με το Ρέθυμνο για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Ψαρράκης δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Εμείς είμαστε στεναχωρημένοι. Όλο αυτό δεν έχει σχέση με εμάς ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Όμως, θιγόμαστε άμεσα. Μας δημιουργεί εκνευρισμό αυτό. Πληροφορηθήκαμε τις εξελίξεις. Μιλήσαμε με τον ΕΣΑΚΕ. Ζητήσαμε αναβολή της αγωνιστικής. Μου εξήγησαν ότι αυτό δεν γίνεται από τον ΕΣΑΚΕ, αλλά με εντολή του Υφυπουργού. Δεν ξέρω τις διαδικασίες. Πρέπει να υπήρξε επαφή με τον Υφυπουργό. Δεν ξέρω λεπτομέρειες. Μετά προτείναμε να γίνει συμφωνία όλων των ομάδων για αναβολή των τριών αγώνων, που υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τα άλλα ματς είναι διαδικαστικά. Περιμένουμε. Δεν έχω καμία απάντηση ακόμα. Δεν ζήτησα αναβολή μόνο του δικού μας αγώνα, υπάρχουν κι άλλοι».

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο μπάσκετ:

«Είναι μια κατάσταση λυπηρή. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Υποβαθμίζουμε εμείς οι ίδιοι το προϊόν μας. Είμαι στεναχωρημένος. Το πρωί είχα αγωνία. Το αν θα μείνω στην κατηγορία δεν εξαρτάται πλέον από εμένα. Τι να κάνω; Δεν ξέρω τι να πω. Δεν αφορά εμάς το τι συμβαίνει με τους άλλους. Δεν το προκαλέσαμε εμείς. Ίσα ίσα προσπαθήσαμε να το λύσουμε στις συζητήσεις του ΕΣΑΚΕ. Βρισκόμαστε σε μια άσχημη θέση. Εμείς θα παίξουμε, πρέπει να κερδίσουμε, ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».