Ολυμπιακός: Ο Χαραλαμπόπουλος βρίσκει τον εαυτό του στη Νίκαια

Στον Ολυμπιακό... τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση βλέποντας την εξέλιξη και την πρόοδο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου με τη φανέλα του Ιωνικού. Το 2020 επιστρέφει στο λιμάνι. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Ο Χαραλαμπόπουλος βρίσκει τον εαυτό του στη Νίκαια

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος χαρακτηριζόταν από τα 15 του χρόνια ως ο επόμενος μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας, όντας ο ηγέτης των μικρών Εθνικών μας ομάδων, κατακτώντας μαζί της τίτλους και μετάλλια. Διαθέτει ποιότητα, ταλέντο και ικανότητες, αλλά κάπου στη πορεία τον πήρε... η κάτω βόλτα. Είτε λόγω τραυματισμών, είτε και λόγω νοοτροπίας, καθώς από ένα σημείο και μετά επαναπαύτηκε και έμεινε στάσιμος Αποτέλεσμα; Φέτος το καλοκαίρι να είναι για αρκετές εβδομάδες ελεύθερος, μη έχοντας προτάσεις στα χέρια του!

Κάπου εκεί, όμως, τον Αύγουστο, ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες αποφάσισαν να επενδύσουν στο ταλέντο και στη προοπτική του 22χρονου πλέον Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ενισχύοντας παράλληλα και το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους. Έκανε προετοιμασία με τους "ερυθρόλευκους", αλλά γνώριζε εξ αρχής πως θα δινόταν δανεικός σε ομάδα της Α1. Άλλωστε, το "ερυθρόλευκο" ρόστερ ήταν γεμάτο στις θέσεις των φόργουορντ (όχι μόνο στο "3", αλλά και στο "4"), οπότε δεν θα είχε τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα, και οι άνθρωποι της ομάδας έκριναν πως θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον αθλητή να πάει να παίξει για μία σεζόν σε άλλη ομάδα, ώστε δουλέψει δίχως υψηλή πίεση, για να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό. Ας μην ξεχνάμε πως είχε μόλις ξεπεράσει ένα μεγάλο τραυματισμό, όντας σε αγωνιστική αδράνεια.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, λοιπόν, παραχωρήθηκε δανεικός στον Ιωνικό. Νωρίτερα το καλοκαίρι, δούλεψε εντατικά σε ατομικό επίπεδο. Πρόσεξε την διατροφή του, έχασε κιλά, βελτίωσε το σώμα του, ενώ εργάστηκε ατομικά και στο αγωνιστικό κομμάτι. Όχι μόνο με την ομάδα του Ολυμπιακού στη προετοιμασία, αλλά και από μόνος του. Αποτέλεσμα; Στη Νίκαια να παρουσιάζεται μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, δείχνοντας και πάλι έμπρακτα το ταλέντο και το μέγεθος των δυνατοτήτων του.

Ήδη, σε 4 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ιωνικό, έχει μέσο όρο 11.2 πόντους, 6.7 ριμπάουντ, 2.0 ασίστ και 1.7 κλεψίματα, σε 26 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα, παρουσιάστηκε εξαιρετικός στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ιωνικού. Απέναντι στον ΠΑΟΚ είχε 16 πόντους (5/6 δίποντα), 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ, ενώ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κόντρα στον Άρη. Σε 29 λεπτά συμμετοχής, μέτρησε 14 πόντους (3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 7 ριμπάουντ 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, οδηγώντας τον Ιωνικό στο "διπλό" μέσα στο Αλεξάνδρειο. Και η σεζόν μόλις ξεκίνησε.

Στο μεγάλο λιμάνι, λοιπόν, τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση από την πρόοδο και την βελτίωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στον Ιωνικό. Ο 22χρονος σμολ-φόργουορντ δείχνει αποφασισμένος να μην αδικήσει και πάλι τον εαυτό του, αλλά να τον εξελίξει, αποδεικνύοντας πως το μέλλον του ανήκει. Άλλωστε, έχει και το δικό του μεγάλο κίνητρο. Να επιστρέψει πανέτοιμος, αλλά και σε εξαιρετική κατάσταση στον Ολυμπιακό του χρόνου, πραγματοποιώντας μία μεγάλη καριέρα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Με την ομάδα που υποστήριζε από μικρό παιδί. Δεν είναι και μυστικό...