Τα «κακά παιδιά» του Αιγάλεω!

Η ελληνική βερσιόν των Ντιτρόιτ Πίστονς έτοιμη για μια ακόμη άνοδο. Μιλούν στο «ΦΩΣ» Καράβολας και Γκαγκαλούδης. 

Τα «κακά παιδιά» του Αιγάλεω!

Τέλη δεκαετίας ΄80 και αρχές ΄90 οι Ντιτρόιτ Πίστονς είχαν πάρει στο ΝΒΑ το προσωνύμιο των “Bad Boys” λόγω των ιδιαίτερων χαρακτήρων που είχαν μαζευτεί στην ομάδα, το οποίο όμως δεν τους εμπόδισε να πάρουν δυο σερί πρωταθλήματα! Στο ελληνικό μπάσκετ του σήμερα, τον τίτλο των «κακών αγοριών» μπορούμε άνετα να προσδώσουμε στην ομάδα του Αιγάλεω! Λίγοι τους συμπαθούν, στο «Σίτι» όμως δεν χαμπαριάζουν (ίσως τους αρέσει και όλο αυτό) και μετά την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες, είναι έτοιμοι για μια ακόμη άνοδο, από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική!

Τα πάντα στο μπασκετικό Αιγάλεω περιστρέφονται πάλι γύρω από τον Χριστόδουλο Καράβολα. Ο …άνθρωπος για όλες τις δουλειές είναι έτοιμος να ηγηθεί ξανά του Αιγάλεω, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Λίγες ώρες πριν το ξεκίνημα της ομάδας στη Γ΄ Εθνική, το «ΦΩΣ» μίλησε με τον «Σούπερμαν» του «Μπάσκετ-Σίτι».

-Τι να περιμένουμε φέτος απ΄ το Αιγάλεω;

«Τα ίδια στοιχεία με πέρυσι. Ψυχή, πάθος και νίκες. Κρατήσαμε τον κορμό και δυναμώσαμε με τους Αγγελόπουλο, Ντακούλια, Φακοπουλίδη, Ναυπλιώτη και φυσικά τον Γκαγκαλούδη. Νέος κόουτς αντί του Λιόγα ο Ζωντός. Με τον κόσμο στο πλευρό μας είμαστε έτοιμοι για άλλη μια άνοδο. Στόχος του Αιγάλεω δεν είναι άλλωστε η άνοδος στη Β΄ Εθνική αλλά η Α1. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη μεγάλη κατηγορία και θα δώσουμε τα πάντα. Στο τμήμα μπάσκετ μπήκαν τρία άτομα που βοηθάνε αρκετά, χωρίς να θέλουν να προβάλλονται, ενώ ενεργό ρόλο ξανά ως τεχνικός σύμβουλος θα έχει ο Δημήτρης Καρβέλας. Η δημοτική αρχή βοηθάει κι αυτή, έγιναν κάποιες εργασίες ανακαίνισης στο κλειστό. Το πλάνο είναι να μεγαλώσει το γήπεδο, όταν με το καλό φτάσουμε στην Α1».

- Πολλοί λένε ότι είστε …πυρηνική βόμβα. Και με τον Γκαγκαλούδη ακόμη χειρότερα!

«Και πέρσι τα ίδια λέγανε. Ας λένε ό,τι θέλουν. Δεν με νοιάζει. Εμείς την απάντησή μας θα την δώσουμε πάλι στο γήπεδο. Στο Αιγάλεω είμαστε όλη μια παρέα. Δεν μας αγγίζει ό,τι ακούγεται. Ήθελα πολύ να φέρω τον Γκαγκαλούδη, ο χαρακτήρας του ταιριάζει στην ομάδα! Μόνο με …τρελούς άλλωστε ταιριάζω εγώ! Θα πάμε μια χαρά».

- Οι σχέσεις σας με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων; Σκέφτεστε μελλοντικά κάποια ένωση;

«Οι σχέσεις μας είναι τυπικές, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αν θέλουν, ας έρθουν σε εμάς, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Η ομάδα του Αιγάλεω τόσα χρόνια είναι μία, το Αιγάλεω. Δεν μπορεί πχ. να λέγεται Διαγόρας Αιγάλεω. Τα πράγματα είναι απλά».

- Δυσκολευτήκατε να δώσετε φιλικά, οι περισσότεροι δεν ήθελαν να παίξουν μαζί σας. Τελικά είστε τόσο …κακοί;

«Πράγματι, παρακαλούσαμε ομάδες και δεν ήθελαν. Δεν ξέρω γιατί. Υπάρχει ένα καθεστώς φόβου. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν μας πειράζει πάντως, εμείς μιλάμε στο γήπεδο και ήδη στο Κύπελλο της ΕΣΚΑ φτάσαμε στην οχτάδα! Πάμε και φέτος να σηκώσουμε δύο κούπες!».

- Έφτασες τα 36. Για πόσο ακόμη θα παίζεις;

«Αργούμε ακόμη! Ας ανέβουμε πρώτα Α1 και βλέπουμε!».

«Γκάγκα»: Οι τρελοί τα βρίσκουν μεταξύ τους!

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης επέλεξε να κατηφορίσει στα χαμηλά και να παίξει στο Αιγάλεω. Αυτό πάντως δεν τον νοιάζει και απολαυστικός όπως πάντα μιλώντας στο «ΦΩΣ» είπε: «Χαμηλά μόνο τυπικά. Εγώ δεν στέκομαι σ΄ αυτά. Έψαχνα να βρω κάτι καλό, στην Αθήνα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους, να πληρώνομαι κανονικά και να πάω κάπου που θα περνάω καλά. Στο Αιγάλεω τα βρήκα αυτά. Η ομάδα άλλωστε έχει στόχους, θέλει να φτάσει ψηλά. Είμαι δύο μήνες στην ομάδα και ήδη νιώθω δικαιωμένος και ευτυχισμένος.

Είμαστε μια φοβερή παρέα! Γι΄ αυτούς που λένε τα κλασικά ότι θα πλακωθούμε αμέσως, τους έχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Να κοιτάνε τα του οίκου τους κι ας μας αφήσουν ήσυχους. Άλλοι θα μας κρίνουν στο τέλος. Και τους συμβουλεύω να διαβάσουν και λίγο ψυχολογία.

Οι τρελοί με τους τρελούς τα βρίσκουν. Σίγουρα δεν είμαστε φυσιολογικοί αλλά είμαστε ωραίοι τύποι. Κι αν τσακωθούμε, σε 5 λεπτά θα τα βρούμε. Όσο για μένα, εντάξει έχω συνηθίσει τόσα χρόνια να με λένε τρελό, παλαβό κτλ. Εγώ ξέρω ότι τα έχω καλά με τον εαυτό μου, περνάω καλά, έχω το παιδάκι μου, κάνω τη ζωή μου».

Ο «Γκάγκα» που άρχισε και την προπονητική στα μίνι του Ικάρου Καλλιθέας, είναι πλέον 40. Πόσο ακόμη σκοπεύει να παίζει; «Εύκολα άλλα 5-6 χρόνια! Και το λέω σοβαρά. Άμα βλέπω ότι αντέχω γιατί να μην παίζω; Και θα παίζουμε εμείς οι παλιοί, που είμαστε πολλοί, όσο δεν βγαίνουν άλλα παιδιά. Τυχαία έβαλε 38 πόντους ο Κουτρούλιας; Όταν ξεκινούσαμε εμείς, η γενιά ΄76, ΄77,΄78, οι μεγάλοι το έκοβαν στα 33-34. Κι αυτό γιατί έχαναν τη θέση τους από εμάς. Τώρα όμως; Λίγα καινούρια παιδιά βγαίνουν και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ. Λέμε ακόμη ταλέντα παίκτες όπως οι Χαραλαμπόπουλος και Δίπλαρος που έχουν φτάσει τα 21. Θα πρέπει αυτό να απασχολήσει τους ιθύνοντες. Χωρίς παραγωγική διαδικασία, μέλλον δεν υπάρχει…».