Καραγιάννης: «Χαίρεσαι να δουλεύεις σε ομάδες όπως η Καστοριά»

Ο Νίκος Καραγιάννης μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη φετινή του αποστολή με τους «γουναράδες»

Καραγιάννης: «Χαίρεσαι να δουλεύεις σε ομάδες όπως η Καστοριά»

Πέρσι οδήγησε το Περιστέρι στην Α1 σχεδόν με το απόλυτο (29-1). Φέτος σε μια σαφώς δυσκολότερη αποστολή ανέλαβε την Καστοριά. Ο Νίκος Καραγιάννης δεν φοβήθηκε την πρόκληση και ανηφόρισε στη δυτική Μακεδονία. Με τη διοίκηση του ΑΣΚ να αλλάζει τακτική σε σχέση με την περσινή χρονιά (όπου η ομάδα είχε πιο «βαριά ονόματα» αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι) ο Καραγιάννης κρίθηκε ο καταλληλότερος για να χτίσει ένα σύνολο νεανικό και με ενθουσιασμό. Τα αποτελέσματα ως τώρα είναι ικανοποιητικά, με τους «γουναράδες» να βρίσκονται κοντά στις πρώτες θέσεις με ρεκόρ 6-4.

Το «ΦΩΣ» μίλησε με τον έμπειρο προπονητή της Καστοριάς για τη φετινή προσπάθεια.

  • Κόουτς, το Σάββατο πετύχατε μια σπουδαία νίκη στο Ψυχικό που ερχόταν από διαδοχικές νίκες.

«Ναι, ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Ήμασταν καλά διαβασμένοι και στο β΄ ημίχρονο παίξαμε όπως έπρεπε. Η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης, αλλά και η συγκέντρωση που είχαμε. Η νίκη αυτή μας κρατάει ψηλά και πάμε τώρα για το παιχνίδι με την Καρδίτσα, όπου θέλουμε τη νίκη για καλές γιορτές. Η ομάδα βασίζεται στην άμυνά της. Με το Ψυχικό –που στο προηγούμενο ματς είχε βάλει 90 πόντους δεχτήκαμε 62 πόντους, με τον Διαγόρα 66, με τον Αμύντα 61. Η φετινή ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά. Καλοί αθλητές, δουλεύουν πολύ, αποτυπώνεται στο παρκέ η προσπάθεια που γίνεται. Είμαι ικανοποιημένος ως τώρα, αν και ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης, όπως με τον Λιθουανό μας, τον Φουρμαναβίτσιους».

  • Από τη γενικότερη παρουσία σας στην Καστοριά, ευχαριστημένος;

«Απόλυτα. Ήρθα σε μια οικογένεια. Ο πρόεδρος Ναούμ Δίτσιος αγαπάει πολύ την ομάδα. Όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου τρέχουν καθημερινά για να είναι οι συνθήκες άριστες στην ομάδα. Η οργάνωση είναι υποδειγματική, πιστεύω ότι είναι η χαρά του κάθε προπονητή να δουλεύει σε μια ομάδα όπως η Καστοριά».

  • Το γήπεδο πάντως, δεν βοηθάει.

«Πράγματι. Είναι λίγο παλιό, φτιάχτηκε το ΄80. Δυστυχώς δεν είναι κατάλληλο για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν ό,τι μπορούν για την καλύτερη συντήρησή του και μάλιστα με δικά τους έξοδα. Όνειρο όλων είναι ένα νέο σύγχρονο γήπεδο στην Καστοριά. Ακούγεται χρόνια αυτό εδώ, περιμένουμε».

  • Από τη συμπαράσταση του κόσμου, ικανοποιημένοι;

«Είναι κοντά στην ομάδα, αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο. Ελπίζουμε το Σάββατο να γεμίσει το κλειστό με την Καρδίτσα. Έχουμε ανάγκη από τη βοήθεια του κόσμου, ειδικά σ΄ αυτό το παιχνίδι».

  • Πέρσι, οδήγησες το Περιστέρι στην επιστροφή του στην Α1. Φέτος με την Καστοριά τι;

«Κοίτα, να είμαστε ρεαλιστές. Με Ιωνικό και Ηρακλή φέτος τόσο δυνατούς, δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοδο. Ο στόχος είναι να είμαστε στα ψηλά στρώματα και να μπούμε στα πλέι οφ. Η άνοδος είναι μακρινό όνειρο, πάμε αγώνα με τον αγώνα και όπου μας βγάλει!».