Η επιστροφή του Παλαιού Φαλήρου!

Ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ, Νίκος Ζώρζος και ο προπονητής Αλέξης Παπαδάτος μιλούν στο «ΦΩΣ» για την …αναγέννηση της ομάδας των νοτίων προαστίων

Η επιστροφή του Παλαιού Φαλήρου!

Γυρνώντας πίσω το χρόνο, το 2003 το Παλαιό Φάληρο σε μια ιστορική σεζόν κέρδιζε την άνοδο στην Α1, με προπονητή τον Κώστα Σορώτο. Για οικονομικούς λόγους όμως, οι Φαληριώτες δεν θα αγωνιστούν ποτέ στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή ήταν και η τελευταία χρονιά που η ομάδα αγωνίστηκε στο Ρέστειο, το οποίο γκρεμίστηκε λόγω των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έκτοτε ακολούθησε μια πτωτική πορεία, με την ομάδα να υποβιβάζεται από τις εθνικές κατηγορίες και να κατρακυλά μέχρι την Β΄ ΕΣΚΑΝΑ. Κάπου εκεί στον σύλλογο έκριναν ότι ήρθε η ώρα να ανακάμψει το τμήμα μπάσκετ. Το Π. Φάληρο επέστρεψε στην Α΄ ΕΣΚΑΝΑ και φέτος με νέα διοίκηση και μπροστάρη τον πρόεδρο Νίκο Δέτση, οι «κυανοκίτρινοι» έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά τη χρονιά, οδηγώντας αήττητοι την κούρσα με ρεκόρ 12-0! Η άνοδος στη Γ΄ Εθνική δεν φαντάζει μακρινό όνειρο, αλλά με αντίπαλο τον επίσης ισχυρό Μίλωνα, στο Παλαιό Φάληρο κρατούν χαμηλούς τους τόνους.

Το «ΦΩΣ» μίλησε με τον υπεύθυνο της ανδρικής ομάδας, Νίκο Ζώρζο και τον προπονητή Αλέξη Παπαδάτο.

«Το καλοκαίρι είπαμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Με τον Νίκο Δέτση να ηγείται της προσπάθειας, έγινε μια υπέρβαση στο μπάτζετ, με στόχο η ομάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά. Πήραμε για προπονητή τον Παπαδάτο και κάναμε οκτώ μεταγραφές. Με τον Μίλωνα να έχει κάνει κι αυτός τη δική του υπέρβαση οικονομικά, έπρεπε κι εμείς να φτιάξουμε ένα ισχυρό ρόστερ. Τα τελευταία χρόνια το τμήμα μπάσκετ είχε πάρει την κατιούσα, φτάνοντας μέχρι την Β΄ ΕΣΚΑΝΑ. Ο κόσμος της περιοχής απογοητεύτηκε και έστρεψε το ενδιαφέρον του στην ομάδα πόλο που παίζει στην Α1. Το νέο γήπεδο έδωσε άλλη πνοή. Ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης μας το έχει παραχωρήσει εξ ολοκλήρου και νιώθουμε τελείως διαφορετικά παίζοντας σ΄ αυτό. Ένα πολύ όμορφο κλειστό, 800 θέσεων, που αρέσει στον κόσμο. Η πολύ καλή μας πορεία έχει ζεστάνει και πάλι τους φιλάθλους. Στο ντέρμπι με τον Μίλωνα το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Ακόμη πάντως είναι νωρίς, θα γίνει μάχη για την άνοδο. Η Α΄ ΕΣΚΑΝΑ είναι μια δύσκολη κατηγορία, με έναν μόνο να ανεβαίνει. Δίνουμε την υπόσχεση στον κόσμο ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Παράλληλα με την ανδρική ομάδα, ενδιαφερόμαστε και για τις ακαδημίες μας. Αν και χωρίς γήπεδο, τα μικρά μας τμήματα είχαν μια αξιοπρεπέστατη πορεία τα τελευταία χρόνια και βγήκαν αρκετοί παίκτες. Ο Δήμος είναι κοντά στην ομάδα και τον ευχαριστούμε» ήταν τα λόγια του Νίκου Ζώρζου.

Από τη μεριά του, ο παλιός άσος και νυν προπονητής Αλέξης Παπαδάτος είπε: «Η ομάδα χτίστηκε φέτος, είναι ουσιαστικά μια εντελώς καινούρια ομάδα με νέα διοίκηση. Η ομάδα είναι συμπαγής σε όλα τα μέτωπα, παίκτες, προπονητές, διοίκηση. Πάμε για το καλύτερο, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για το 12 στα 12. Από τη στιγμή που έχουμε ξεκινήσει έτσι καλά, δεν μπορούμε να λέμε πως δεν μας ενδιαφέρει η άνοδος. Θα λέγαμε ψέματα. Το έργο μας πάντως είναι δύσκολο, αφού ο Μίλωνας διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς βασιζόμαστε σε 3-4 πολύ έμπειρους αθλητές, όπως οι Δορκοφίκης, Κοκαλιάς, Τσελεμπής, ακολούθως το ρόστερ στελεχώνεται με αθλητές ως 28 ετών και ορισμένους πιτσιρικάδες. Κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού. Θα το παλέψουμε και όπου φτάσουμε!».

Τι τον έκανε να αποδεχτεί την πρόταση του Π. Φαλήρου; «Τα τελευταία 15 χρόνια κατοικώ εδώ. Όταν μίλησα με τον πρόεδρο, διαπίστωσα ότι υπάρχει διάθεση για κάτι καλό. Μ΄ άρεσε το εγχείρημα και είπα έτσι το “ναι”. Το καινούριο γήπεδο βοηθάει την προσπάθειά μας. Μας δίνει έξτρα κίνητρο. Γενικά, νιώθω πολύ καλά στον ΑΟΠΦ. Το σημαντικότερο πέραν της ανόδου, είναι να αποκτήσει ξανά ο σύλλογος διάρκεια».