Μπλατ: «Δεν ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε με την Κύμη»

Ο Ντέιβντ Μπλατ τόνισε πως όλα αυτά που ζει τους τελευταίους μήνες είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εκείνον, έδωσε τα εύσημα για τον επαγγελματισμό των παικτών και αναφέρθηκε στη σειρά με τον ΠΑΟ. 

Μπλατ: «Δεν ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε με την Κύμη»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου: «H ομάδα έπαιξε καλά, όπως προπονείται το τελευταίο διάστημα. Είναι καλό που συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι. Ο Προμηθέας είναι μία ποιοτική ομάδα που κάνει καλή σεζόν. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Ο τρόπος, λοιπόν, που παίξαμε δείχνει την πραγματική μας ποιότητα. Ευχαριστούμε θερμά τους φιλάθλους μας για την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο γήπεδο. Μας έδωσαν ώθηση και νιώσαμε όμορφα που τους είχαμε κοντά μας.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι παίκτες έρχονται με τρομερή διάθεση να προπονηθούν και για να παίξουν. Θα ήταν εύκολο για εκείνους, ύστερα από όλες αυτές τις καταστάσεις, να κάνουν ακριβώς το αντίθετο, αλλά δεν το έχουν κάνει. Είναι επαγγελματίες και συνεπείς. Έχω ευθύνη, γιατί έφερα κάποιους παίκτες και κράτησα άλλους, οπότε και αυτοί μου το ανταποδίδουν με την συμπεριφορά τους. Είμαι μέρος αυτού του κόσμου και ξέρω πως τα πράγματα στη ζωή δεν κυλάνε εύκολα, ούτε είναι απλά. Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα αυτό που ζω, αλλά είμαι αφοσιωμένος στο να υποστηρίζω την ομάδα μου, είτε συμφωνώ κάποιες φορές, είτε όχι.

Ζήτησα από τους παίκτες μου να είναι επαγγελματίες αυτές τις μέρες, να είναι συνεπείς. Θέλαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Στη ζωή τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά όταν είσαι δεσμευμένος με κάτι, θα πρέπει να κάνεις υπομονή και να προσπαθείς, ελπίζοντας να έρθουν καλύτερες μέρες.

Δεν περίμενα να παίξω κόντρα στον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά, όπως δεν περίμενα για πολλά πράγματα και να πω την αλήθεια δεν ήξερα ούτε καν το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός απουσίασε από το ματς κόντρα στη Κύμη. Πριν το ματς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο πέρα από το παιχνίδι της ομάδας μου. Αυτό που θα κάνω είναι να προετοιμαστώ για το παιχνίδι μου.

Θα πρότεινα σίγουρα σε κάποιον φίλο μου, προπονητή ή παίκτη, να έρθει να εργαστεί στην Ελλάδα. Είναι μία καταπληκτική χώρα, με παράδοση στο μπάσκετ, αλλά θα του έλεγα να είναι πάντα καλά προετοιμασμένος. Δουλεύω αυτή την στιγμή σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν έχω παράπονα. Είμαι σε πλεονεκτική θέση όντας προπονητής σε έναν τεράστιο σύλλογο, όπως είναι ο Ολυμπιακός".