Αγγελόπουλος: «Για ένα καπρίτσιο του Γιαννακόπουλου έπεσε το Λαύριο»

Η... φαρμακερή ατάκα του προέδρου του Ολυμπιακού για την κίνηση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στον αγώνα με την Κύμη. 

Αγγελόπουλος: «Για ένα καπρίτσιο του Γιαννακόπουλου έπεσε το Λαύριο»

Ξεκάθαρη αλλοίωση του πρωταθλήματος συνιστά η απόφαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να μην αγωνιστεί στο ματς της 26ης αγωνιστικής της Basket League, μια κίνηση που καταδίκασε το Λαύριο αφού η Κύμη πήρε το ματς στα χαρτιά και έσπρωξε στον υποβιβασμό το Λαύριο.

Ο Ολυμπιακός από την ημέρα που ξεκίνησε να αντιδρά σε ότι θεωρεί ότι κάνει κακό στην ομάδα του και συνολικά στο μπάσκετ είχε αναλάβει και την ευθύνη των συνεπειών των πράξεών του.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φωνάξει δυνατά ότι εμείς με Αναστόπουλο, Παναγιώτου και Μάνο δεν αγωνιζόμαστε σε κανένα παιχνίδι, ενώ σε τυχόν συνάντηση με τον Παναθηναϊκό θέλουμε μόνο ξένους διαιτητές.

Σε περίπτωση που αυτά δε συνέβαιναν λοιπόν, οι Πειραιώτες γνώριζαν ότι θα είχε συνέπειες όπως υποβιβασμό στην Α2, τις οποίες θα δέχονταν αδιαμαρτύρητοι. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο είχε αποφευχθεί, μέχρι και την κλήρωση των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Τότε που οι Μάνος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκαν στα γραφεία της ΚΕΔ και ανάγκασαν την Επιτροπή να βάλουν στην κληρωτίδα για τον αγώνα του Ολυμπιακού τον Παναγιώτη Αναστόπουλο, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν διαθέσιμος αφού η ΚΕΔ τον είχε... παραχωρήσει στην VTB. Τελικά η ΚΕΔ αποφάσισε να πάρει πίσω τα εισιτήρια του Αναστόπουλου για την Εσθονία και να τον στείλει με το έτσι θέλω στο ΣΕΦ.

Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που τελικά ο Αναστόπουλος αναγκάστηκε να δηλώσει κώλυμα προκειμένου να μην πάρει στις πλάτες του το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, όπως ήθελαν κάποιοι...

Όλα αυτά όμως είναι «περσινά ξινά σταφύλια». Τα όσα συνέβησαν πριν και μετά την άρνηση του να βρεθεί στο ΣΕΦ είναι ανεπίτρεπτα. Αυτό σχολίασε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος κατά το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ είπε ότι «Έπεσε μια ομάδα κατηγορία για ένα καπρίτσιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου».

Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι τόσο καιρό οι «πράσινοι» κατηγορούσαν τον Ολυμπιακό ότι ενδιαφέρεται μόνο για την ομάδα του και όχι για το καλό του μπάσκετ. Το καλό του μπάσκετ προτάσσει να αποφασίζει ένας άνθρωπος να παίξει με τον ιδρώτα τόσων παραγόντων και αθλητών, μόνο και μόνο για να βρεθεί νωρίτερα η ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό, με την ελπίδα ότι έτσι θα υποβιβαστούν οι «ερυθρόλευκοι»...