Τρεις προβιβασμοί στην ΕΣΚΑ: Η Δάφνη επιστρέφει!

Με την οικογένεια Τζιβελέκα ξανά μπροστά, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν φέτος στην Α’ ΕΣΚΑ.

Τρεις προβιβασμοί στην ΕΣΚΑ: Η Δάφνη επιστρέφει!

Η ιστορική Δάφνη ύστερα από αρκετά χρόνια συμμετοχής στην Α1 έφτασε στο ναδίρ και τη Δ’ ΕΣΚΑ, αλλά οι άνθρωποί της δεν το έβαλαν κάτω και σταδιακά την ανεβάζουν πάλι κατηγορίες. Σε διάστημα λίγων χρόνων οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν τρεις ανόδους και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στην Α’ ΕΣΚΑ!

Ο εμβληματικός ηγέτης της Δάφνης, Κώστας Τζιβελέκας, είναι στο πόστο του, έχοντας αναθέσει το… τρέξιμο της ομάδας στον γιο του, Γιάννη, μόλις 23 χρόνων, αλλά με αστείρευτη όρεξη για τον σύλλογο της καρδιάς του! Το «ΦΩΣ» μίλησε με τον υπεύθυνο ανάπτυξης του ΑΟ Δάφνης.

«Η Δάφνη είναι το σπίτι μου, η οικογένειά μου. Είναι το 3ο παιδί του πατέρα μου! Λόγω της συγχώνευσης με τον Αμύντα και της αποχώρησης μετά, βρεθήκαμε στη Δ’ ΕΣΚΑ. Έπρεπε να ξεκινήσουμε από την αρχή. Συσπειρωθήκαμε και ο πατέρας μου βγήκε ξανά μπροστά, έπειτα από κάποια χρόνια απογοήτευσης. Το μπάσκετ τον πίκρανε. Η ιστορία με το Πανόραμα και τη μη άνοδό μας στην Α1, τότε, του στοίχισε. Δεν άντεξε άλλο συναισθηματικά και οικονομικά. Ήρθε μετά η συγχώνευση με τον Αμύντα και έκανε στην άκρη. Μόλις γίναμε και πάλι αυτόνομοι, άρχισε να ασχολείται ξανά. Δεν θα μπορούσε κι αλλιώς. Η Δάφνη είναι η αγάπη του!».

Για τη φετινή άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ, ο Τζιβελέκας τζούνιορ είπε: «Από την αρχή χτίσαμε μια ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει: με έναν κορμό παικτών, ώστε να μην κάνουμε κάθε καλοκαίρι ένα σωρό μεταγραφές, και προπονητή τον Πέτρο Καραμπά, που μας οδήγησε σε δύο ανόδους. Οι παίκτες που ήρθαν ήταν διψασμένοι για διάκριση και είχαμε κάποιους υψηλότερου επιπέδου, όπως ο Βαγγέλης Μανσαράι. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας, ειδικά στα πλέι οφ το γήπεδο έζησε στιγμές Α1! Η φανέλα της Δάφνης είναι βαριά, μας αντιμετώπιζαν με σεβασμό».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου σημείωσε: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε 320 παιδιά, αγόρια-κορίτσια, ηλικίας 5-18 ετών. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, δεν μας χωρά το γήπεδο. Θέλουμε όλα τα παιδιά να είναι και στο πλευρό της πρώτης ομάδας, ώστε να υπάρχει μια σύνδεση. Στόχος μας είναι η Δάφνη να βασίζεται στα δικά της παιδιά. Κοντά στην ομάδα ήταν και ο δήμαρχος Μιχάλης Σταυριανουδάκης».

Από δω και πέρα, τι; «Δεν το κρύβουμε, θέλουμε η Δάφνη να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες. Οπότε του χρόνου στόχος θα είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Παράλληλα, θέλουμε να βγάλουμε και 3-4 ταλέντα».

Και παίκτης στο Παγκράτι!

Ο Γιάννης Τζιβελέκας ταυτόχρονα αγωνίζεται στο Παγκράτι και μάλιστα ήταν από τους κορυφαίους σκόρερ της φετινής Β’ Εθνικής! Κάποτε υπήρχε κόντρα των δύο ομάδων, αλλά πλέον ο αθλητισμός ενώνει, όπως σημειώνει ο νεαρός άσος! Μιλώντας για τους «ροσονέρι», είπε: «Η χρονιά μπορεί να κριθεί επιτυχημένη. Φέραμε στο γήπεδό μας τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, κάτι μοναδικό! Στο Μετς μείναμε αήττητοι. Ήρθαμε τέταρτοι και θα δώσουμε αγώνα κατάταξης. Προσωπικά, ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου!».

Θα παίξει στη Δάφνη; «Καλά, αυτό εννοείται! Το θέμα είναι πότε. Μπορεί και από του χρόνου, όλα είναι ανοιχτά. Θα δούμε!».

Υπερδραστήριος ο μικρός Τζιβελέκας, κατεβαίνει και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές, στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού! «Θέλοντας να προσφέρω στα κοινά με νέες ιδέες, σοβαρότητα και όρεξη για ένα καλύτερο αύριο για την περιοχή που ζούμε! Γιατί η κριτική είναι εύκολη, αλλά εμείς οι νέοι μόνο αν προσπαθήσουμε μπορούμε να προσφέρουμε και να καλυτερεύσουμε τα πράγματα!».