Ρεμεντέλας: Στο Ψυχικό υπάρχει ηρεμία και υπομονή

Ο προπονητής του Ψυχικού, Γιώργος Ρεμεντέλας μίλησε στο «ΦΩΣ» μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού Β΄

Ρεμεντέλας: Στο Ψυχικό υπάρχει ηρεμία και υπομονή

Το Ψυχικό πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής στην Α2, επικρατώντας του Ολυμπιακού Β΄ μέσα στο ΣΕΦ. Ο μόνιμος προπονητής των «σκίουρων», Γιώργος Ρεμεντέλας μίλησε στο «ΦΩΣ» μετά την επιτυχία αυτή της ομάδας του.

-Το περιμένατε να κερδίσετε ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Κοίτα, σε όλα τα παιχνίδια εμείς πάμε για να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός, ας μην κρυβόμαστε, ήταν το φαβορί της αναμέτρησης. Για εμάς, το βασικότερο ήταν να κάνουμε επανεκκίνηση, μετά το …χαστούκι από την Ελευθερούπολη, όπου χάσαμε στο γήπεδό μας και κάναμε κακή εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ αγχωμένος. Εμείς αντιθέτως παρουσιαστήκαμε πολύ δυνατοί και ανταποκριθήκαμε στην πίεση των παικτών του Ολυμπιακού. Βάλαμε δύσκολα τρίποντα και εκμεταλλευτήκαμε τις πολλές άστοχες βολές του αντιπάλου (σ. 18!) απόρροια του άγχους που είχε».

-Που το πάει το Ψυχικό;

«Πουθενά δεν πάμε. Το ζητούμενο είναι να είμαστε σε πνευματική εγρήγορση και να μην χαλαρώνουμε. Παιχνίδι με παιχνίδι και να έχουμε υγεία. Τα προβλήματα είναι πάντα στο πλευρό μας, έχουμε τώρα εκτός τον Αντώνη Μάντζαρη με μυϊκό σπασμό στη μέση».

-Είστε ικανοποιημένος απ΄ την παρουσία των νέων παιδιών;

«Πολύ. Είμαι ευχαριστημένος. Προσπαθούν να πατήσουν σε συγκεκριμένα κομμάτια προσφοράς. Ο Μιλεντίγιεβιτς ήταν …αγριεμένος κόντρα στον Ολυμπιακό, είχε γενέθλια και μας έκανε δώρο την εμφάνισή του! Ο Ιάκωβος είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος αθλητής, έχει παίξει στις μικρές εθνικές. Προσπαθεί να καθιερωθεί στη θέση του πόιντ γκαρντ, καθώς ως τώρα έπαιζε κυρίως στο “2”. Με διάθεση για δουλειά, το μέλλον είναι στο δικό του χέρι, κι αυτό ισχύει για όλους τους νεαρούς παίκτες της ομάδας μας».

-Αποφασίσατε να περιμένετε τον Φρέιτας και δικαιωθήκατε.

«Πράγματι. Το καλό με το Ψυχικό είναι ότι υπάρχει υπομονή, πράγμα που σπανίζει στις περισσότερες ομάδες. Η διοίκηση δεν πιέζει, υπάρχει ηρεμία και δεν παίρνονται αποφάσεις εν θερμώ. Δώσαμε πίστωση χρόνου στον Φρέιτας και δικαιωθήκαμε».

-Ποια η άποψή σας για τον Ολυμπιακό Β΄;

«Μιλάμε για μια αναπτυξιακή ομάδα που θέλει να καθιερώσει στο χώρο νέα παιδιά. Έγινε πάντρεμα με κάποιους πιο έμπειρους και το στοίχημα είναι αυτό, να βγει κάτι καλό. Πλέον βλέπουμε να παίζουν περισσότερο και οι πιο μικροί. Το θέμα είναι τι ζητάει η διοίκηση απ΄ αυτή την ομάδα».

-Ποιο το φαβορί για την άνοδο και ποιες για τα πλέι οφ;

«Ο Χαρίλαος Τρικούπης πολύ δύσκολα θα χάσει την απευθείας άνοδο στην Α1. Τον είχα χαρακτηρίσει φαβορί και στην αρχή της σεζόν, μιλώντας στο «ΦΩΣ», όταν οι περισσότεροι έλεγαν τον Διαγόρα και τον Κόροιβο. Δεν είμαι μάγος, απλά κράτησε τον κορμό της ομάδας, έχει τον ίδιο προπονητή με παίκτες που ξέρει καλά, και μια διοίκηση με ηρεμία. Παίζει το καλύτερο μπάσκετ και στην επίθεση είναι εξαιρετικός.

Για τα πλέι οφ θεωρώ πως θα είναι Διαγόρας και Απόλλων Πατρών. Από κει και πέρα θα γίνει μάχη. Έβλεπα και τον Ολυμπιακό αλλά έχασε λίγο έδαφος μετά τις δυο γκέλες που έκανε. Θα το παλέψει πάντως. Τύχη δίνω και στην Ελευθερούπολη».

-Το Ψυχικό;

«Αφήστε μας εμάς (γέλια!)».