Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται στο ελληνικό μπασκετάκι...

Την ώρα που η ανθρωπότητα παλεύει με τον κορονοϊό, στο ελληνικό μπάσκετ τσακώνονται για το αν ήταν σωστή ή όχι η απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα της Α1...

Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται στο ελληνικό μπασκετάκι...

Κι ενώ η ανθρωπότητα συνεχίζει να δίνει μάχη κατά του κορονοϊού, στον μικρόκοσμο του ελληνικού μπάσκετ δείχνουν να είναι στην …καρακοσμάρα τους και ξέσπασε «μάχη» μετά την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα της Α1. Είχαμε συνηθίσει από τον ΕΣΑΚΕ να κινείται σε ρυθμούς χελώνας, αλλά αυτή τη φορά θύμισε …Μπεν Τζόνσον και έσπευσε να βάλει λουκέτο στη Basket League. Για λόγους υγείας και ασφάλειας καλώς έπραξε, όμως ίσως αυτή η βιασύνη του είχε να κάνει και με άλλους λόγους, πράγμα που έφερε την αντίδραση των Ελλήνων παικτών. Το συνδικαλιστικό όργανο των καλαθοσφαιριστών πέρασε στην επίθεση και έβαλε κατά του ΕΣΑΚΕ, καθώς για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν ρωτήθηκε καν. Και σ΄ αυτό έχει δίκιο, αφού οι παίκτες παίζουν και όχι οι σύλλογοι και οι παράγοντες.

Απλώς και ο ΠΣΑΚ δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αφού τόσο καιρό εθελοτυφλούσε κι αυτός. Τα προβλήματα στον χώρο ήταν γνωστά, αλλά έκλεινε τα μάτια. Όπως ξαφνικά που όλοι ανακάλυψαν το πρόβλημα που υπάρχει με τον Πανιώνιο και τον Ιωνικό. Εμείς είχαμε αναφερθεί στο …αγκάθι των δυο ιστορικών συλλόγων, όταν οι περισσότεροι έκαναν ότι δεν ήξεραν ή σφύριζαν αδιάφορα. Και τώρα όλοι λένε για τον Πανιώνιο και τον Ιωνικό, λες και ανακάλυψαν την …Αμερική. Ο ξαφνικός πόνος μάλλον έχει να κάνει μ΄ άλλους λόγους και ρίξτε το βλέμμα προς Θεσσαλονίκη. Πρέπει να σωθούν Άρης και ΠΑΟΚ, και …ρίξαμε το ανάθεμα σε Πανιώνιο και Ιωνικό. Το πιο εύκολο.

Πρωτάθλημα-παρωδία

Έλα όμως που ακούγεται ότι ετοιμάζεται …αυτοκάθαρση στα δυο ιστορικά σωματεία και άντε μετά να τα ρίξεις στην Α2! Με ποιο λόγο εάν βαθμολογικά την είχαν σκαπουλάρει; Για τις πρότερες αμαρτίες τους; Ετεροχρονισμένα; Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Δυστυχώς, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται στο χώρο του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ. Κι ενώ έχουμε να ασχοληθούμε τώρα με σοβαρότερα πράγματα όπως είναι η υγεία και το μέλλον μας, καθόμαστε και ασχολούμαστε με τα …καπρίτσια όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο ελληνικό μπασκετάκι.

Προκαλούν όμως κι αυτοί, δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Ένα δίκιο δίνουμε μόνο στους παίκτες, αφού έπαιρναν που έπαιρναν λίγα, κινδυνεύουν να χάσουν κι άλλα χρήματα. Όμως όπως γράψαμε και πριν, τα προβλήματα ήταν γνωστά, έπρεπε να είχαν αντιδράσει από καιρό. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές ήταν και προ κορονοϊού. Στα …σούρτα φέρτα των ξένων δεν φώναζε κανείς. Κάποια απεργία των Ελλήνων δεν είδαμε. Όλοι έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί μ΄ αυτή την αρρωστημένη κατάσταση.

Υπάρχει αλήθεια γιατρικό για το ελληνικό μπάσκετ; Ας βρεθεί πρώτα για τον κορονοϊό και έπειτα το συζητάμε.