Διαγόρας Δρυοπιδέων: Από την Κύθνο με αγάπη!

Γιαννούλης Καλλίλας και Βαγγέλης Καράμπουλας μίλησαν στο «ΦΩΣ» μετά την ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο επί του Πανιωνίου 

Διαγόρας Δρυοπιδέων: Από την Κύθνο με αγάπη!

Ο άσημος μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, Διαγόρας Δρυοπιδέων τάραξε τα νερά την Τετάρτη, αποκλείοντας με εκκωφαντικό τρόπο στο Κύπελλο τον ιστορικό Πανιώνιο! Η ομάδα από την Κύθνο, με έδρα το Αιγάλεω, έχει βάλει πλώρη για ψηλά φέτος και το απέδειξε παίρνοντας μια μεγάλη νίκη-πρόκριση (93-72).

Το «ΦΩΣ» μίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιαννούλη Καλλίλα. «Πήραμε μεγάλη χαρά όλοι μας, ήταν κάτι όμορφο! Νικήσαμε καθαρά μια ομάδα ιστορική. Ο αγώνας ήταν σημαντικός και για έναν άλλο λόγο, καθώς όπως είχαμε πει τα έσοδα θα πήγαιναν για τη στήριξη του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, ήρθε στο γήπεδο και μαζέψαμε 1.800 ευρώ. Σήμερα θα τα καταθέσω στον λογαριασμό στην τράπεζα».

Για όσα ακούστηκαν υπογείως, ο Καλλίλας είπε: «Δεν ασχολούμαι εγώ με το στοίχημα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Δεν θέλω να χάνω πουθενά, ακόμη και στο τάβλι θέλω πάντα να κερδίζω. Απλά πιστεύω πως ήμασταν καλύτερη ομάδα. Οι φανέλες δεν παίζουν μόνες τους».

Ποιοι οι φετινοί στόχοι; «Να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Ναι, θέλουμε την άνοδο στην Α1. Και στο Κύπελλο να πάμε όσο πιο μακριά. Η περσινή χρονιά ήταν ένα μάθημα για όλους μας. Κάθε χρόνο μαθαίνεις. Η φετινή ομάδα στήθηκε με άλλη νοοτροπία, με παίκτες νικητές και πιο έμπειρους. Και οι περσινοί παίκτες ήταν καλοί, αλλά δεν ήξεραν από πρωταθλητισμό».

Θα παίξει μια μέρα στην Κύθνο η ομάδα; «Δύσκολο. Για την ώρα παραμένει ένας πολύ μακρινός στόχος. Το γήπεδο ποδοσφαίρου φτιάχτηκε, αλλά για κλειστό μπάσκετ έχουμε ακόμη δρόμο. Είναι το όνειρό μου, αλλά δεν φαίνεται στον άμεσο ορίζοντα».

Ο Διαγόρας για να τα καταφέρει φέτος, έκανε την καλύτερη επιλογή, φέρνοντας στο Αιγάλεω τον μετρ των ανόδων, Βαγγέλη Καράμπουλα! Ήδη ο πολύπειρος άσος φορτώνει τα αντίπαλα καλάθια με πόντους! Για άλλη μια φορά το «ΦΩΣ» είχε τη χαρά να μιλήσει μαζί του!

«Θα φανεί τετριμμένο, αλλά εμένα δεν με απασχολεί τόσο το Κύπελλο. Στόχος είναι το πρωτάθλημα. Η Α2 είναι πολύ δύσκολη και φέτος, με ομάδες ισάξιες. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε πολύ. Για όσα ακούστηκαν για το παιχνίδι της Τετάρτης, δεν με απασχολούν ειλικρινά. Εάν δίναμε βάση σε όσα λέγονται και γράφονται, χαθήκαμε. Εμείς κάναμε το καθήκον μας, δεν έχουμε παιχνίδι το Σάββατο και παίξαμε δυνατά και τα δώσαμε όλα. Ο Πανιώνιος δεν έχει νίκη ως τώρα στο πρωτάθλημα. Να πω ότι κέρδιζε στα προηγούμενα παιχνίδια, να το καταλάβαινα…».

Μαζί με τους Λιακόπουλο και Πολυτάρχου συνθέτουν μια τριάδα – φωτιά! «Εντάξει, με τον Νίκο (Λιακόπουλος) κοντεύουμε 10 χρόνια συμπαίκτες. Συνεννοούμαστε με κλειστά τα μάτια. Ο Μιχάλης (Πολυτάρχου) είναι ένα παιδί που κουμπώνει παντού. Όταν έχει καλούς συμπαίκτες, είναι πραγματικά πολύτιμος για μια ομάδα. Δεν είμαστε όμως μόνο εμείς οι τρεις. Υπάρχουν και άλλα τρία …μπαρουτοκαπνισμένα παιδιά, οι Πετροδημόπουλος, Κουκάς και Μαχαίρας».

Με τον Ιωνικό τελικά τι έγινε; «Με …έφαγε ο Τσάπας (γέλια!)».

Ο Διαγόρας μπορεί να επαναλάβει το θαύμα του Φάρου και να φτάσει μέχρι τον τελικό Κυπέλλου; Μάλιστα εάν περάσει το εμπόδιο της Λάρισας, θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ, όπως είχε συμβεί και με τον Φάρο! «Αλήθεια; Δεν το ήξερα αυτό! Δύσκολο αλλά ποιος ξέρει! Αντικειμενικά, ο Διαγόρας δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη την ομάδα του Φάρου που είχε 12 παίκτες πραγματικά ισάξιους».

«Να ανεβάσω την ομάδα της γυναίκας μου!»

Ο Καράμπουλας να σημειώσουμε ότι έχει δεσμούς με την Κύθνο, καθώς είναι η πατρίδα της γυναίκας του! «Τα τελευταία 13 καλοκαίρια πηγαίνω εκεί! Ήξερα πριν έρθω στον Διαγόρα τον πρόεδρο. Φέτος λοιπόν ο στόχος είναι ξεχωριστός. Να ανεβάσω στην Α1 την ομάδα της γυναίκας μου! Ε, κι αν δεν τα καταφέρουμε, το πολύ-πολύ να μη με δέχονται άλλο στο νησί! Η Κύθνος είναι ένας ανερχόμενος προορισμός, με πολύ ωραίες παραλίες και κοντά στην Αθήνα. Αξίζει για οποιονδήποτε να την επισκεφτεί! Θα του αρέσει!».