Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Η κατάσταση αυτή την ώρα (pics + vids)

Καταγγελία για εμπρησμό: «Είδαν ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο» - Οι δυνάμεις που επιχειρούν - Δείτε φωτογραφίες

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Η κατάσταση αυτή την ώρα (pics + vids)

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα (08:35) η φωτιά στη Νέα Μάκρη που εκδηλώθηκε στις 2.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι Αυτό δήλωσε, πριν από λίγο, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

Μεγάλη φωτιά τώρα στη Νέα Μάκρη - Οι πρώτες εικόνες (pics)

Η φωτιά στη Νέα Μάκρη ξέσπασε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 2:17 τα ξημερώματα. Λίγο πριν από τις 11:00, στην περιοχή επιχειρούσαν συνολικά 138 πυροσβέστες, 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Η καταγγελία

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN TV έδωσε μια σημαντική πληροφορία που πιθανώς να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στην έρευνα των Αρχών. Συγκεκριμένα, ο Σάββας Τζιλάβης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Το πατρικό της συζύγου μου είναι στα 70 μέτρα από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά. Η πεθερά μου με την αδελφή της σύζυγού μου, στις 1:30 το βράδυ, είδαν ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι.

Το έχουμε δηλώσει ήδη στην αστυνομία, με 6-7 άτομα. Εχουν δει την πινακίδα. Είναι σίγουρος ο εμπρησμός. Με ξύπνησαν μισή ώρα μετά. Η φωτιά έπιασε στις 2:10 περίπου και πήγα στο σημείο αμέσως».

«Μου είπαν ότι έφυγαν προς το βουνό. Τέτοια ώρα είναι δεδομένο ότι είναι εμπρησμός. Ήξεραν ότι είχε αέρα εκείνη την ώρα» πρόσθεσε.