Πυρκαγιά σε σκάφη στη Γλυφάδα: Οι πέντε καλλονές και πως ξεκίνησαν όλα

Τουλάχιστον πέντε ήταν οι καλλονές που επέβαιναν στα δύο σκάφη που έγιναν στάχτες στη μαρίνα Γλυφάδας.

Πυρκαγιά σε σκάφη στη Γλυφάδα: Οι πέντε καλλονές και πως ξεκίνησαν όλα

Όπως μάλιστα έχει γίνει γνωστό, ένα μοντέλο σώθηκε από θαύμα, αφού την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά κοιμόταν στην καμπίνα της.

Πρόκειται για μοντέλο από το Βέλγιο η οποία ειδοποιήθηκε από καπετάνιο σκάφους που είχε προσαράξει δίπλα από το φλεγόμενο να βγει έξω γρήγορα καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει μέχρι την καμπίνα της.

Η ίδια ξύπνησε σε πανικό και γλίτωσε επειδή βούτηξε στη θάλασσα από το παράθυρο της οροφής της καμπίνας, σχεδόν ημίγυμνη. Η ίδια χρειάστηκε να κολυμπήσει περίπου 50 μέτρα προκειμένου να προσεγγίσει το φυλάκιο του λιμενικού.

Το σκάφος στο οποίο επέβαινε η νεαρή καλλονή ήταν αναψυχής που έφερε ελληνική σημαία. Η ίδια κατέθεσε ότι έφτασε στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχει σε μίνι κρουαζιέρα στα νησιά του Σαρωνικού μαζί με τον πλοιοκτήτη και τον κυβερνήτη. Είχε φτάσει στη χώρα μας αεροπορικώς από τη Σόφια στην Ελλάδα την Τετάρτη μόνη της και αφού προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατευθύνθηκε στη μαρίνα της Γλυφάδας για να διανυκτερεύσει στη θαλαμηγό.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την προανάκριση, σε σκάφος που βρισκόταν παραδίπλα επέβαινε ένας επιχειρηματίας μαζί με κάποιες άλλες αιθέριες υπάρξεις, αλλά τα ονόματα τους, άγνωστο γιατί, δεν δηλώθηκαν επίσημα στις Λιμενικές Αρχές.

Συνολικά τα εμπλεκόμενα σκάφη στο περιστατικό είναι πέντε. Δυο υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή, σε ένα τρίτο εντοπίστηκαν εκτεταμένες ζημιές και στα άλλα δυο μικρότερες υλικές ζημιές. Στο ένα εκ των δυο σκαφών που καταστράφηκαν ολοσχερώς, επέβαινε και η 22χρονη Βελγίδα. Η γυναίκα έπεσε στο νερό στις 07.45 για να την εντοπίσουν οι λιμενικοί δέκα λεπτά αργότερα.

Το περιστατικό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προκλήθηκε γύρω στις 07.25, χωρίς όμως να έχουν διαπιστωθεί τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, κάτι που αναμένεται να φανεί μόλις προκύψει το πόρισμα της προανάκρισης και της πραγματογνωμοσύνης και δεν υπάρχουν προς το παρόν προφανείς ενδείξεις που να οδηγούν ασφαλή εκτίμηση για τα αίτια.

Οι δύτες επιχειρούσαν χθες για αρκετές ώρες στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό στα πλαίσια επιχείρησης αντιρρύπανσης και όχι για να εντοπίσουν κάποιον αγνοούμενο επιβαίνοντα, όπως είχε αρχικά κυκλοφορήσει ως φήμη. Άλλωστε υπήρχαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν ότι το μοναδικό άτομο που είδαν να πέφτει στη θάλασσα ήταν η νεαρή Βελγίδα.

Με πληροφορίες από το notia.gr