Τα εμπορικά κέντρα σε Ελαιώνα, Κηφισό, Πειραιώς, Μεταμόρφωση έρχονται να μεταμορφώσουν την Αττική

Εμπορικά κέντρα σε Ελαιώνα, Κηφισό, Πειραιώς, Μεταμόρφωση, οι τέσσερις επενδύσεις που έρχονται να μεταμορφώσουν την Αττική

Τα εμπορικά κέντρα σε Ελαιώνα, Κηφισό, Πειραιώς, Μεταμόρφωση έρχονται να μεταμορφώσουν την Αττική

Τα εμπορικά κέντρα θα έρθουν δυναμικά στο προσκήνιο τα επόμενα χρόνια, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί ουκ ολίγες τέτοιες επενδύσεις. Μεταμόρφωσηπου είτε αφορούν την κατασκευή νέων εμπορικών, είτε την επέκταση υπαρχόντων. Στο πλαίσιο αυτό, θα σας παρουσιάσουμε 4 σημαντικές επενδύσεις που θα λάβουν σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια στην Αττική.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ NOVAL ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Η εταιρεία Noval ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, σχεδιάζει να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού και επιχειρηματικού πόλου στην περιοχή του Ελαιώνα. Σε μία επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, θα κατασκευαστεί ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα διαθέτει συνεδριακό κέντρο, ενώ θ’ ανεγερθούν επίσης κι άλλα μικρότερα καταλύματα, μουσείο και ένα ινστιτούτο τεχνολογικής έρευνας. Πάντοτε σύμφωνα με το master plan της επένδυσης (η οποία ειρήσθω εν παρόδω έχει λάβει το «πράσινο» φως από τη Διυπουργική Επιτροπή), θα δημιουργηθούν κτίρια γραφείων και εμπορικά καταστήματα. Η επένδυση της Noval θα πραγματοποιηθεί σε συνολική έκταση περίπου 73 στρεμμάτων, σε μικρή απόσταση από τους κύριους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Με απόδοση σε κοινή χρήση 16 στρεμμάτων πρασίνου.

Yποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας: Ξανά στο προσκήνιο το έργο 350 εκατ. ευρώ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ RIVER WEST

Μεγαλώνει και επεκτείνεται το εμπορικό κέντρο River West στην Λεωφ. Κηφισού. Σε μία επένδυση ύψους 18,5 εκατ. ευρώ, που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η ΑΚΤΩΡ. Πρόκειται εξίσου για ένα επενδυτικό project της Noval, θυγατρικής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η οποία έχει αποκτήσει ένα οικόπεδο πλησίον στο υπάρχον ακίνητο του River West, συνολικής επιφανείας 3,7 στρεμμάτων. Την ίδια στιγμή, η Noval έχει αγοράσει ένα ακόμη κτίριο 20.000 τετραγωνικών μέτρων, αυτό που ουσιαστικά θα αποτελέσει την επέκταση του υπάρχοντος εμπορικού.

«Κατεβαίνει» το δεκαώροφο ξενοδοχείο που... έκρυβε την Ακρόπολη

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ HINES ΓΙΑ ΤΟ GAZI OUTLETS

Η Hines σε κοινοπραξία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (NBG), ετοιμάζει την ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου Athens Heart (επί της Πειραιώς 180), για τη μετατροπή του σε ένα mall επιφάνειας 22.000 τετραγωνικών μέτρων. Το εμπορικό αναμένεται να μετονομαστεί σε Gazi Outlets και στο πλαίσιο της επένδυσης, θα προστεθεί μεταξύ άλλων και κινηματογράφος. Η ανακαίνιση θα είναι ριζική, προκειμένου ο νέος πολυχώρος να καταστεί πόλος έλξης. Το πλάνο της αμερικανικής εταιρείας είναι στις αρχές του 2021, το έργο να έχει παραδοθεί. Εξασφαλίζοντας παράλληλα την συμμετοχή από διεθνή brands.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ PANITA LTD ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Έγκριση από την τελευταία Διυπουργική Επιτροπή του 2019, έχει πάρει και το σχέδιο για την ανάπτυξη ενός εμπορικού κέντρου και κέντρου αναψυχής στην Μεταμόρφωση Αττικής. Σε ένα έργο της εταιρείας PANITA LTD, συνολικού προϋπολογισμού 93,5 εκατ. ευρώ. Το project περιλαμβάνει την κατασκευή ενός σύνθετου εμπορικού, που θα εγκατασταθεί στους Δήμους Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης-Πεύκης. Σημειώνεται, ότι την επένδυση πραγματοποιεί εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Κωνσταντίνου (σ.σ. PANITA LTD). Πρόκειται για τον επιχειρηματία που το 2010 προχώρησε στην επένδυση, για το άνοιγμα του Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο (σ.σ. επένδυση 75 εκατ. ευρώ).

Πηγή: bizness.gr