Καλοκαίρι 2019: Πέντε must προορισμοί για φοιτητές (pics)

Αυτοί είναι οι πέντε καλοκαιρινοί προορισμοί αποκλειστικά για φοιτητές!

Καλοκαίρι 2019: Πέντε must προορισμοί για φοιτητές (pics)

Μπορεί να είναι περίοδος εξεταστικής αλλά ποιος δεν σκέφτεται τις καλοκαιρινές του διακοπές με την παρέα. Το fosonline σας προτείνει νησιά για όλα τα γούστα.

Για εσένα που ψάχνεις τη νυχτερινή ζωή, εσένα που θέλεις να συνδυάσεις τη διασκέδαση και τις όμορφες παραλίες και για εσένα που θέλεις κάτι πιο εναλλακτικό αλλά παράλληλα ψάχνεις και τη νυχτερινή ζωή.

1) Ίος

Η Ίος τα τελευταία χρόνια είναι από τα ελληνικά νησιά που φημίζονται για τη νυχτερινή τους ζωή. Το νησί γενικότερα διαθέτει πάνω από 30 παραλίες, όλων των ειδών: οργανωμένες, ερημικές, με άμμο, βότσαλο. Αυτό που ξεχωρίζει στην Ίο είναι η παραλία Μυλοπότας,με τα κρυστάλλινα νερά, τις αμέτρητες ξαπλώστρες και τα beach bar, όπου η διασκέδαση κρατάει μέχρι το πρωί.

2) Πάρος


Η Πάρος είναι το νησί για τους πρωτοετείς φοιτητές. Είναι το νησί που είναι γνωστό για την νυχτερινή ζωή και όχι μόνο. Όταν ακούς Πάρο σου έρχεται αμέσως στο μυαλό η παραλία της Πούντας αλλά και η γνωστή παραλία Κολυμπήθρες. Στην Πάρο θα συναντήσεις και την περιοχή Πίσω Λιβάδι ένα γραφικό ψαροχώρι το οποίο σε αφήνει άφωνο με την απέραντη ομορφιά του.

3) Σκιάθος

Η Σκιάθος φημίζεται για τις πολύ όμορφες παραλίες της. Τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ και θεωρείται ένας από τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως. Αν πας στη Σκιάθο, δεν νοείται να μην πας στις Κουκουναριές και να μην βουτήξεις στα νερά της διασημότερης παραλίας του νησιού. Εκεί μπορείς επίσης να δοκιμάσεις το ταλέντο σου στα θαλάσσια σπορ.

4) Κουφονήσια

Το νησί το οποίο θα πρέπει να επισκεφτεί ο φοιτητής που του αρέσει το Camping και σιχαίνεται τα αυτοκίνητα είναι τα Κουφονήσια. Το Άνω Κουφονήσι είναι αυτό που κατοικείται και το Κάτω αυτό που είναι γνωστό για τις μοναδικές παραλίες και όλοι προτιμούν για ελεύθερο camping.

Στο Άνω Κουφονήσι μπορείς να γυρίσεις ολόκληρο το νησί με τα πόδια ενώ αν θέλεις πας σε κάποιες παραλίες που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση υπάρχουν καραβάκια που σε αφήνουν σε όποιον κόλπο θέλεις και για την πιο απόμερη παραλία.

Στο Κάτω Κουφονήσι μπορείς να πας είτε για ελεύθερο κάμπινγκ είτε για μια μονοήμερη εκδρομή. Εκεί θα δεις συγκλονιστικές παραλίες και θα μπορέσεις να φας στην υπέροχη ταβέρνα που βρίσκεται εκεί και προτιμούν όλοι όσοι μένουν εκεί, καθώς είναι η μόνη που υπάρχει εκεί αλλά είναι εξαιρετική.

5) Σέριφος

Η Σέριφος βρίσκεται στις δυτικές Κυκλάδες ανάμεσα στην Κύθνο και την Σίφνο και απέχει από το λιμάνι του Πειραιά 2 ώρες με ταχύπλοο πλοίο και 5 ώρες με το συμβατικό.

Η Σέριφος είναι γνωστή για τη Ψιλή Άμμο είναι μία φανταστική αμμουδερή παραλία με πράσινα νερά και μεγάλα κύματα. Η νυχτερινή ζωή κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Λιβάδι και τα Λιβαδάκια, που είναι και το κέντρο του νησιού αλλά και στη Χώρα, στην πλατεία των Μύλων καθώς και μέσα στα στενάκια της Πάνω και Κάτω Χώρας.