Καλοκαίρι 2019: Πέντε παραλίες για αποδράσεις κοντά στην Αθήνα (pics)

Αυτές είναι οι πέντε παραλίες για αποδράσεις κοντά στην Αττική.

Καλοκαίρι 2019: Πέντε παραλίες για αποδράσεις κοντά στην Αθήνα (pics)

Το καλοκαίρι έχει έρθει και έχει κάνει την εμφάνιση του, η θερμοκρασία ήδη δείχνει σημαντική άνοδο και κάνει την καθημερινότητα στην πόλη σχεδόν αφόρητη.

Γι' αυτό το λόγο το fosonline.gr σας βρίσκει πέντε παραλίες στην Αττική για να αποδράσετε από την καθημερινότητα της Αθήνας.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, βρήκαμε πέντε παραλίες της Αττικής με κρυστάλλινα νερά και καθαρές παραλίες δίπλα στο πράσινο, που θυμίζουν κάτι από νησί.

1) Ψάθα- Αλεποχώρι

Στη βορειοδυτική Αττική και τον Κορινθιακό κόλπο, μετά το Αλεποχώρι, βρίσκεται η Ψάθα η οποία αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών. Η παραλία της αγγίζει τα δύο χιλιόμετρα μήκος και είναι γεμάτη ψιλό βότσαλο. Στη Ψάθα συναντάς ανθρώπους που ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες: Από καταδύσεις μέχρι και το σέρφινγκ στα καθαρά νερά της θάλασσας, που ικανοποιούν όλα τα γούστα.

2) Σαρωνίδα

Είναι από τις κρυφές παραλίες της Αττικής βρίσκεται 62 χλμ. νότια του κέντρου της Αθήνας. Λίγο πριν τα Λεγρενά και με κατεύθυνση προς Σούνιο, συναντάμε μία πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη, αφού περιλαμβάνει κατηφόρα και σκαλιά για να φτάσετε σε έναν υπέροχο κόλπο. Δεν έχει ξαπλώστρες κι ομπρέλες αλλά η θέα που σου προσφέρει είναι σαν να βρίσκεσαι σε νησί.

3) Αυλάκι-Πόρτο Ράφτη

Στο Πόρτο Ράφτη, στη νότια πλευρά του, 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται η αμμουδιά του Αυλακίου, αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της πρωτεύουσας που πηγαίνουν για μπάνιο σε παραλίες της Αττικής. Το Αυλάκι εδώ και χρόνια έχει Γαλάζια Σημαία και ενδείκνυται για μικρούς και μεγάλους. Στο σημείο υπάρχει και οργανωμένη πλαζ.

4) Λίμνη της Βουλιαγμένης

Η Λίμνη Βουλιαγμένης, βρίσκεται στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας και αποτελεί τον κρυμμένο θησαυρό της Αττικής. Τα υφάλμυρα νερά της λίμνης που ανανεώνονται συνεχώς, τόσο από τη θάλασσα όσο και από τις υπόγειες ιαματικές πηγές, υπόσχονται μια φυσική και μοναδική εμπειρία thermal spa.

5) Χαμολιά- Πόρτο Ράφτη

Η αμμουδερή παραλία Χαμολιά ενδείκνυται για βουτιές και προσφέρει ένα ήρεμο, χαλαρωτικό περιβάλλον. Δεν είναι οργανωμένη και υπάρχει διακριτική περιοχή για γυμνιστές. Η πρόσβαση στην παραλία είναι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς βρίσκεται μόλις 4 χλμ. μετά το Πόρτο Ράφτη, προς τα βόρεια, πολύ κοντά στη Βραυρώνα.