Οι χειρότερες πόλεις για οδήγηση: Αθήνα, Καλκούτα, Λάγος, Καράτσι, Βομβάη, Μπογκοτά!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από βρετανική ιστοσελίδα η Αθήνα είναι μια από τις δέκα χειρότερες πόλεις παγκοσμίως, για οδήγηση.

Οι χειρότερες πόλεις για οδήγηση: Αθήνα, Καλκούτα, Λάγος, Καράτσι, Βομβάη, Μπογκοτά!

Ότι η οδήγηση στους δρόμους της Αθήνας είναι δύσκολη το γνωρίζαμε. Ότι οι Αθηναίοι έχουν κάνει δωρεάν πάρκινγκ, χωρίς την ενόχληση της Τροχαίας κεντρικούς δρόμους όπως η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου, η Αθηνάς το γράψαμε.

Σύμφωνα με έρευνα όμως βρετανικής ιστοσελίδας η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι μέσα στις δέκα χειρότερες πόλεις για οδήγηση, αφού είναι επιεικώς απαράδεκτη τόσο στην ποιότητα και την ασφάλεια του οδικού της δικτύου όσο και στο κόστος καυσίμων.

«Δωρεάν» πάρκινγκ σε Ακαδημίας και Πανεπιστημίου (pics)

Συγκεκριμένα σύμφωνα, με την ιστοσελίδα «Mister Auto» η Αθήνα καταλαμβάνει την 90η θέση μεταξύ 100 πόλεων ανά τον κόσμο ως προς την ασφάλεια στην οδήγηση, συγκεντρώνοντας τη χαμηλότερη βαθμολογία μετά τη Μόσχα, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Μεξικό, το Σάο Πάολο, την Μπογκοτά, το Καράτσι, το Λάγος, την Καλκούτα, το Ουλάν Μπατόρ και το Μουμπάι.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα η μεγάλη πρόσβαση σε αυτοκίνητα είναι ένας από τους λόγους που το ποσοστό συμφόρησης στην Αθήνα είναι ένα από τα υψηλότερα (89,21 βαθμούς στα 100, που πρακτικά θα πει: 78η θέση σε σύνολο 100 πόλεων γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στους οδηγούς).

Από κει και πέρα η Αθήνα είναι η 12η χειρότερη της βαθμολογίας στην ποιότητα των δρόμων ενώ η Ελλάδα γενικά έχει την 6η ακριβότερη βενζίνη με μέση τιμή το 1,79 ευρώ/ λίτρο.

Από την άλλη μεριά η Ελβετία με 4 πόλεις έχει το καλύτερο οδικό δίκτυο παγκοσμίως.