Κώστας Βουτσάς: Η Δόξα Βύρωνος αποχαιρετά το φτωχόπαιδο του Βύρωνα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το φτωχόπαιδο από τον Βύρωνα, τον Κώστα Βουτσά, που έκανε όλη την Ελλάδα να γελάει μέσα από το αστείρευτο ταλέντο του, εξέδωσε η Δόξα Βύρωνος.

Κώστας Βουτσάς: Η Δόξα Βύρωνος αποχαιρετά το φτωχόπαιδο του Βύρωνα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Δόξα Βύρωνος, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της πόλης μας, με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον μεγάλο μας ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή. Γεννημένος στο Βύρωνα, χάρισε απλόχερα το γέλιο με το τεράστιο ταλέντο του. Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ολυμπιακός για Βουτσά: «Σε ευχαριστούμε για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισες» (pic)

Στις φτωχογειτονιές του Βύρωνα

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στον Βύρωνα στις 31 Δεκεμβρίου του 1931. Το πραγματικό του επίθετο ήταν Σαββόπουλος. Το «Βουτσάς» προήλθε από τον παππού του, που έφτιαχνε βουτσιά (ιδιωματικό), δηλαδή βαρέλια.

ΠΑΕ και ΚΑΕ ΑΕΚ για Κώστα Βουτσά: «Δεν έφυγαν οι θύμησες για όλα όσα πρόσφερε»

Η οικογένεια του ήταν τόσο φτωχή που δεν είχε σπίτι για να κοιμηθεί. Εκείνος θα πει χαρακτηριστικά για εκείνη την περίοδο: «Ήμασταν μια οικογένεια που μέναμε και κοιμόμασταν μέσα σ’ένα μαγαζί. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδερφός μου ο Αριστείδης και εγώ. Και εκεί είχε μια τουαλετίτσα και τίποτα άλλο».

Ο Βουτσάς στο Καραϊσκάκη ως Μασούρος και το γκολ με... κατά λάθος κεφαλιά (vid)