«FOOTBALL, το παιχνίδι της ανθρωπότητας» στο Studio Μαυρομιχάλη

Στις 20 Νοεμβρίου και ώρα 21:00 στο Studio Μαυρομιχάλη το «FOOTBALL, το παιχνίδι της ανθρωπότητας».

«FOOTBALL, το παιχνίδι της ανθρωπότητας» στο Studio Μαυρομιχάλη

Το FOOTBALL του Θανάση Τριαρίδη είναι μια «σκληρή ματωμένη κωμωδία», ένας καυστικός μονόλογος με πολύ χιούμορ, που αναλύει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από το 1500 μ.Χ.

Το FOOTBALL μαζί με το LEOPOLD (2017) και το HIV (2018) συγκροτούν μια άτυπη πολιτική τριλογία. Η βασική θέση αυτής της τριλογίας είναι πως οι παντοτινοί ένοχοι είμαστε οι θεατές – και πως ήρθε η ώρα να πληρώσουμε κάποιο τίμημα. Η ανάγκη του συγγραφέα να γράψει αυτά τα έργα, γεννήθηκε μετά από τα ταξίδια του στην Αφρική θέλοντας να μιλήσει για τα ταξίδια των «χορτάτων» στην «πεινασμένη» Αφρική.

Ο Σήφης Πολυζωίδης στο ρόλο του Φ, κάνοντας μια τιτάνια προσπάθεια διατρέχει όλη την ιστορία του ποδοσφαίρου από την εμφάνισή του μέχρι σήμερα προσκαλώντας και προκαλώντας τους θεατές να «θριαμβολογήσουν», τραγουδώντας το περίφημο «We are the champions» που ερμήνευσε ο αξέχαστος Freddy Mercury.

Ακούγεται ο πρωταγωνιστής να λέει στο κοινό: «Εξευγενισμένοι παίκτες και εξευγενισμένοι θεατές… Και κάπου στο βάθος της συνείδησης να φωλιάζουν τα κατάλοιπα της παλιάς ψυχής… Όταν κατά καιρούς εξωτερικεύονται, τότε μιλούμε για τον χουλιγκανισμό, για την άσκοπη κοινωνική βία των μητροπόλεων, για την τρομοκρατία των γηπέδων…»

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Τριαντάφυλλος Δελής
Κίνηση: Πασχαλιά Ακριτίδου
Μουσική: Γιώργος Οικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Κοκολινάκης
Στην παράσταση «συμμετέχει» με ένα τραγούδι έκπληξη το συγκρότημα The Skelters
Παίζει: Σήφης Πολυζωίδης

Διάρκεια: 85′

Ημερομηνία: 20 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 21:00

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – Νεάπολη)

Πηγή: kalogrezart.gr